5 Langkah Jana Wang Sewa Besar: Rujukan lengkap buat si blur

Menyewakan rumah sekali imbas nampak sangat menarik.

Ambil deposit kemudian kutip wang setiap bulan.
Perjanjian hanya guna air liur.
Simple, sempoi, segera.

Kemudian, apabila penyewa ingin berpindah keluar lagi sebulan atau dua bulan, mereka minta ditolak dari wang sewa.
Kalau deposit ada 2 bulan, maka 2 bulan terakhir tu tak payah bayar sewa dah.
Tuan rumah setuju sebab sebenarnya wang deposit penyewa tu pun dah habis dibelanjakan.
Jadi, tolak dengan wang sewaan lebih menyenangkan.

Simple, sempoi, segera.

Tiba hari terakhir penyewa berpindah keluar, mereka hanya tinggalkan kunci dengan jiran sebelah.
Bila tuan rumah ambil kunci dan masuk ke dalam... Alamak!
Rumah macam kapal titanic ditarik dari dalam laut.

Segala macam sampah bertaburan
Daun pintu pecah
Perabot ada yang rosak
Kipas angin dah tak berfungsi
Bil air dan elektrik pula tertunggak beberapa bulan.

Nak membaikinya memerlukan kos.
Tak membaikinya, bagaimana pula nak disewakan semula.

Wang deposit sudah tiada.
Habis bila ditolak dengan bayaran sewa sahaja.
Jadi, nak baiki dengan duit mana?

Gambar hiasan

Ahaaa! masa inilah tuan rumah tepuk kepala.
wang poket tuan rumah lah nampaknya menjadi mangsa.
Itu belum lagi dikira tempoh sebulan yang mungkin belum bersewa.

Mimpi indah dah jadi mimpi ngeri nampaknya!

Ada tuan rumah di sini yang dah mengalami situasi yang sama?
Atau telah lama mengamalkan tolak wang deposit dengan bayaran sewa tapi masih lagi bernasib baik?

Jangan begitu.. langit tak selalu cerah...



****
Ebook 5 LANGKAH JANA WANG SEWA BESAR

*****

Alhamdulillah...
untuk semua tuan rumah dan bakal tuan rumah
Saya telah menerbitkan ebook kedua saya, '5 Langkah Jana Wang Sewa Besar'

Ebook ini akan dapat membantu anda langkah demi langkah bagaimana menarik penyewa yang baik yang mencetak wang sewa ke akaun bank anda

Ebook ini ditulis dengan teliti supaya tuan rumah yang belum pernah menyewakan rumah pun dapat melakukannya dengan mudah.
Langkah demi langkah
tanpa perlu menggunakan khidmat agen.
tetapi masih penuh dengan gaya dan tidak dikelentong penyewa.

Ebook ini membantu anda
- bagaimana mengenalpasti kadar sewa semasa rumah anda
- bagaimana menentukan mana lebih berbaloi: sewa kosong atau sewa fully furnish?
- bagaimana mengiklankan rumah dan menarik penyewa dari syurga
- bagaimana mengelakkan kerugian dan sakit kepala dengan menghidu bakal penyewa dari neraka

dan yang paling penting
bagaimana menyediakan perjanjian sewaan yang lengkap sebagai senjata anda.

Sebelum ini, saya telah pun melakukan jualan di Facebook dan melalui email.
Ini antara maklumbalas yang saya terima.








*****
Percuma (Pakej bernilai RM 588)
*****

1) 3 Set perjanjian sewaan dalam bahasa melayu dan bahasa inggeris.
Muat turun dan terus guna.

2) Jadual Kadar Caj Stamping untuk perjanjian sewaan.
Muat turun dan rujuk untuk tentukan berapa caj stamping yang anda mahu ambil dari penyewa

3) Keahlian percuma Kelab Alien Hartawan
Ahli Kumpulan ini adalah ahli elite yang akan menerima maklumat terawal dan sistem sokongan istimewa dalam perjalanan mereka menjadi tuan rumah jutawan.
Anda juga akan dapat akses satu kumpulan FB tertutup yang mempunyai prioriti yang tinggi dari saya.



*****
BERAPA PERLU BAYAR?
*****

Harga ebook yang cool ini adalah RM35 sahaja.

Untuk membuat bayaran, anda boleh bank in RM 35 ke akaun
CIMB 16010000461106 atas nama Kaseh Trading and Services.
atau
Maybank 166010190175 atas nama Rohaniah Noor Jahron
sila masukkan email saya rohaniahnoor@gmail.com sebagai notifikasi pembayaran

Kemudian, maklumkan kepada saya pembayaran kepada saya melalui email  rohaniahnoor@gmail.com atau sms / whatsapp 0192648628.
Nyatakan email, no tel, tarikh dan masa bayaran dan bank mana bayaran dibuat.

Terima kasih dan semoga terus berjaya.
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog