Baju kurung untuk raya

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Taiko Rumah Lelong dalam masa 1 Hari sahaja

06 Mac 2012

kawan-kawan


Ramai menjangka harga rumah akan terus naik tahun ni
ramai juga yang menjangka harga rumah akan turun

Harga naik atau turun, sedar tak yang urusniaga hartanah tetap akan berlaku?

Harga naik, ramai tuan rumah jual hartanah
Pembeli beli sebab nak duduk sendiri atau sebab nak ikut sama merasa kenaikan harga

Harga turun sebab ekonimi merudum dengan teruk
ramai tuan rumah jual hartanah sebab tak mampu bayar ansuran bulanan
banyak rumah kena lelong sebab tuan rumah tak dapat bayar ansuran bulanan tu langsung
tapi tetap akan ada pembeli yang beli rumah lelong atau subsale ni


Jadi yang penting bukan bagaimana mencari 'hartanah sure kaya'
tapi yang penting kena tahu ilmu bagaimana untuk kaya melalui hartanah

Ramai pembaca blog saya tanya, bila saya dan kawan-kawan nak anjurkan seminar lagi?

ya, tahun lepas memang menarik
3 program seminar telah pun kami anjurkan
peserta-peserta memang sporting dan best
ada yang berani tampil ke depan persembahkan visi mereka
ramai yang bekerjasama dengan baik dalam kumpulan hingga menang kumpulan terbaik
ada juga yang tampil mengetuai senaman sebelum memulakan sesi
Memang seronok dan penuh berinformasi
Saya harap semua peserta ini mendapat manfaat dan makin berjaya di dalam pelaburan hartanah mereka.

Jadi sekarang ni saya nak umumkan yang kami akan anjurkan lebih banyak lagi program
Tapi berbeza dari tahun lepas
Kami mahu anjurkan program yang lebih spesifik dengan keperluan dan tahap ilmu peserta



Pengumuman pengumuman!

dengan ini saya umumkan akan ada dua program untuk bulan April.
Satu, saya akan umumkan kemudian.

Satu lagi, Kursus Taiko Rumah Lelong Dalam Masa 1 Hari
tarikh: 1 April 2012
masa: 9.00 pagi - 5.00 ptg
tempat: International Youth Center, Bandar Tun Razak KL.

seminar ni memang best untuk yang berminat nak buat duit melalui hartanah lelong
Blogger Siti Farazila akan berkongsi tips dan strategi beliau di dalam kursus 1 hari ini.


Antara topik yang beliau akan sentuh adalah 
- Kenapa beli dari lelong
- Bagaimana beliau buat duit dari lelong
- Mengenalpasti permata rumah lelong
- Prosedur untuk membeli rumah lelong
- Kepentingan research sebelum membeli rumah lelong dan bagaimana caranya
- memahami Proclamation of Sale
- Bagaimana mendapatkan pinjaman untuk rumah lelong anda
-Tips hangat untuk menang lelong di tahun 2012

Tapi bukan itu sahaja, kami juga menjemput seorang peguam yang berpengalaman luas di dalam menguruskan urusniaga hartanah lelong iaitu Puan Nurul Muhaniza dari Mssrs Abu Zahar Syed Muhammad Fuad.

Beliau akan menjawab persoalan-persoalan berkaitan pembelian hartanah lelong dari sudut perundangan, antaraya:

- Tempoh penyelesaian bayaran 90 hari.
- Membeli rumah lelong yang ada caveat
- Sekatan unit bumiputra
- Tuan punya hartanah yang lama tak mahu keluar walaupun hartanah dah terlelong
- Sekatan dan kelulusan pembelian rumah kos rendah.
- Pecah  masuk rumah lelong selepas menang bidaan

Selain yang saya sebut ni, ada lagi topik-topik lain tapi tak dapat nak sebut satu persatu lah.

Yuran yang dikenakan untuk jadi taiko dalam masa satu hari ni cuma RM 258 untuk sorang
atau RM 228 kalau anda daftar dalam kumpulan 2 orang atau lebih

tapi....
kalau daftar sekarang sebelum 18 Mac ni, harga yuran untuk burung-burung awal cuma RM 228 atau rm 208 untuk pendaftaran berkumpulan.

Jadi, jom register awal supaya anda boleh jimat sekurang-kurangnya RM 30 untuk seorang atau RM 40 untuk 2 orang.

Nak mendaftar, boleh isi borang ini



Jomm daftar
Insya Allah kami akan berikan satu kursus yang sangat menarik dan hands on
Takde dengar kami membebel  sepanjang masa punya

Lagipun akan ada
- Hadiah kumpulan terbaik bernilai RM 150
- Kit Pelaburan Hartanah Property N Co bernilai RM 388 yang mengandungi contoh perjanjian sewaan (rumah), contoh perjanjian sewaan (bilik), contoh surat tawaran pinjaman, jadual caj stamping dan borang kajian pelaburan hartanah.

Satu lagi perkara menarik,
kami akan tawarkan 5 biasiswa untuk pembaca blog yang bertuah.
Pemenang-pemenang ini akan dapat hadir ke kursus ini dengan tidak perlu membayar RM 228 ini
mereka hanya perlu bayar RM 50 untuk makan dan minum dan bayaran pentadbiran sahaja.
Bagaimana caranya?
saya akan umumkan malam ini di page public FB saya, FB PropertyWaltz dan FB Siti Farazila.

Jadi.. tunggu malam ini....

Tapi menang biasiswa atau tidak, anda tetap kena isi borang pendaftaran ini juga.
Jom isi sekarang..

4 ulasan:

abang ensem 6 Mac 2012 10:50 PTG  

Lawanya Aishah dalam gambar kat atas tu..hehe

rohaniah noor 7 Mac 2012 9:51 PG  

isk.. itu juga yang dilihatnya..

ruchan 16 Mac 2012 8:54 PTG  

dah daftar..bayaran mcm mana?

rohaniah noor 16 Mac 2012 9:03 PTG  

ruchan, ada terima emel dari saya tak?
saya ada bg no akaun bank

Catat Ulasan

Ada komen atau pendapat? mari kongsikan...

Calculator

the blogger

Foto Saya

she is a property blogger, a property investor and a property investment coach. She got a degree in IT from UTP and degree of legal studies from UiTM. Her aims are to be a self-made millionaire, open her own legal firm, achieve financial freedom, help those abused or unfortunate women and child and to love all creatures in this world, especially cute cats and greeny turtles.

Credits

The photo in the banner is provided by FreeDigitalPhotos.net

Copyright

Copyright © Propertywaltz.com. All rights reserved

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP