apabila pasukan mengecat berkumpul

Mula2 nak ucap Gong Xi Fa Chai kepada kawan2 property investor saya yang berbangsa cina
Tahun ini tahun naga
saya pasti ia sangat istimewa

ini lah perkara yang buat saya rasa sangat gembira apabila menjadi pelabur hartanah
saya dapat peluang bergaul dengan rakan-rakan dari pelbagai bangsa
tambahan lagi belajar dari kaum cina yang memang dah lama hebat dalam bidang pelaburan hartanah
terima kasih kerana kita dapat berkongsi ilmu dan sama-sama membina pengalaman.

di waktu orang lain pulang ke kampung bercuti, saya tidak ke mana-mana
sebab saya ada projek mengecat dan membersihkan rumah sewanya

Adik saya pulang ke malaysia dengan suami dan anak-anaknya minggu lepas
apa lagi.. memandangkan rumah sewanya perlu di cat semula, kami ambil kesempatan cuti panjang ni.


kami mula projek ni pada jumaat malam sabtu
sebenarnya petang jumaat tu baru beli cat
kemudian projek terus bermula

memang bersungguh buat kerja
malam sabtu kami gerak dari situ ulang ke rumah saya pukul 1 pagi
sabtu sepanjang hari mengecat sampai pukul 12.30 malam

anak saudara yang baru masuk 8 tahun pun turut sama
mak saya lagi hebat. tukang bancuh cat import dari pahang!


ahad pula mengecat dah siap tapi mengemas pula.. sempat juga pagi2 ahad ke ikea beli kerusi dan kusyen sofa baru serta order kabinet dapur baru dari kedai rakan saya di USJ
isnin pergi ambil kabinet dapur tu (sebab kami nak jimat kos penghantaran) dan pergi hantar ke rumah tu.
nak mengangkat kabinet lama tu buang ke tempat sampah di luar memang berpeluh-peluh juga
sebab tengahari dan kami bawak kabinet tu lari ikut pintu belakang.. melalui tempat parking berbumbung
sebabnya kalau lalu depan guard kat depan, pasti kena soal dan kena tahan
ye lah.. jumaat hari tu lupa nak isi borang security clearance siap2
isnin tu pejabat pengurusan masih bercuti
kalau tak ada borang tu , pak guard tak bagi kita bawak keluar barang
walaupun kita pemilik rumah dan nak buang barang sendiri yang dah buruk!
huhuhu... katanya atas sebab keselamatan

yang paling best adalah bila dah letih-letih mengecat, kami terjun kolam renang
berenang... wuhooo....
walaupun tak pandai berenang, tapi gaya tangan mcm renang gaya bebas tapi kaki kat bawah air berjalan adalah teknik renang yang paling kami mahir
paling best, mengecat dan berenang boleh turunkan berat badan saya 2 kilo..

phewww.... akhirnya selesai juga projek ni
esok tinggal kerja wiring
harapnya technician elektrik akan menepati janji datang esok pagi
ada aircond yang perlu diservis, lampu yang perlu dipasang dan dibaiki serta ada nak pasang air-cond baru

semasa mengemas, teringat kata2 haruki dalam blognya, kalaulah dia hanya melabur dalam hartanah komersial, dah tentu tak perlu mencuci tandas.

Sebelum





Selepas





6