Perempuan ini naik motor dan muncul di Selamat Pagi Malaysia

Minggu lepas saya dijemput oleh Kak Liza,  Penerbit Selamat Pagi Malaysia untuk muncul di rancangan live TV tu.
Dia minta saya bercakap mengenai Tips Beli  Rumah.

Mula-mula saya ragu-ragu juga nak terima ke tak tawaran ni.
Sebab last saya muncul di Selamat Pagi Malaysia pada tahn 2015.
Sebelum saya accident dan buat pembedahan kepala.

Selepas accident, ada waktu saya tersalah menyebut perkataan atau tersalah sebut suku-kata.
Walaupun dah makin baik, tapi ada juga la tiba-tiba satu perkataan salah terkeluar.

Tahun 2018, saya ada terima jemputan juga tapi tarikh tu tak boleh.
Saya kena bawak kawan saya Normi ke hospital pula sebab masa tu dia patah kaki.
Tapi saya dapat bantu Kak Liza dapatkan pengganti.

Walaupun pengganti tu hensem dan tak comel macam saya, ok la juga kan...

Maknanya dah lebih 3 tahun saya tak masuk TV cerita pasal hartanah ni.
Neves juga.

Tapi fikir punya fikir, ok la.. kali ni saya terima tawaran tu.

Sesi saya sepatutnya jam 9.30 pagi.
Saya duduk Kajang, jadi kena gerak awal pagi kalau nak tiba di RTM dalam jam 8 ke 8.30 pagi.
Jem kan.. orang pergi kerja.
Nak selamat, kena keluar dari rumah jam 6.30 pagi. At least ada asa sejam setengah ke 2 jam untuk ke sana.
Kalau tak jem, 35-40 min sampai... huhuhu

Tapi saya terlewat pula.. jam 7 pagi baru keluar pintu rumah.
Risau juga ni.. nak tawakkal ke tak?

Tak senang hati, saya patah balik.
Masuk rumah semula, ambik helmet dan kunci motor.
Saya naik motor je... hahahaha

Done....  jam 8.02 pagi dah sampai.
Senang kalau naik motor. Parking tak pening


Kena touch up dulu, muka lisptik pun tak ada.. ahahaha

Tapi agaknya sebab saya dah ada dan ada perubahan pada program tu, jam 9 pagi saya dah diminta naik ke pentas SPM.
Lebih cepat dari jangkaan.

dan ni lah hasilnya...
Jemput tonton kat sini ya...

Harap perkongsian minah motor ni membantu korang ya..
Perempuan ini naiki motorsikal ke RTM dan muncul di Selamat Pagi Malaysia, bercerita tentang macamana nak beli rumah.
Share:

Tiada ulasan:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog