Etika bila nak tanya lawyer pasal jual dan beli rumah kita

Mendengar luahan dan berkongsi pengalaman dari lawyer yang buat conveyancing...
Buat saya rasa nak tulis di sini.

Sangat tak bagus kalau
- kita lantik lawyer A sebagai lawyer spa
- lepas tu bila dapat draft spa, kita contact lawyer B untuk tanya ok tak spa ni? Dan tanya macam-macam soalan.

Aiseyman kawan-kawan...

Lawyer ni, menguruskan spa lah antara periuk nasi mereka.
Begitu juga khidmat nasihat berkaitan pembelian sesebuah rumah.
Pengalaman dan ilmu mereka yang mahal dan mereka hidup dengan ilmu ini.

Jadi, jangan la kita minta servis free dari mereka sedangkan kita bayar lawyer lain.

Kalau nak tanya dan ada apa-apa kemusykilan, tanyalah lawyer yang kita lantik tu lah.
Kita bayar mereka kan... Kalau tak percaya, baik jangan lantik mereka dari awal.

Kalau kita lebih percaya lawyer B berbanding lawyer A, haaa lebih baik lantik lawyer B je. Bukan lawyer A.
Jangan pula sebab lawyer B ni sedara-mara kita atau kawan-kawan rapat, kita nak ambik kesempatan.
Tak baik kan..

Lawyer ni dinilai bukan dari segi berapa banyak diskaun dia boleh beri.
Tapi bagaimana mereka boleh terangkan terma SPA dan prosedur berkaitan dan berapa efisien mereka bekerja.


OK?

Gambar: Rumah teres di Puncak Alam untuk dijual pada harga RM340K sahaja. Berminat call / whatsapp saya 0123547636 ya.




Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog