• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku-buku Terbitan Kasi Terbit

    Kasi Terbit dah ada banyak koleksi buku-buku yang panas dan bakal memberi manfaat kepada anda. Hubungi 0123547636 untuk mendapatkannya.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Etika bila nak tanya lawyer pasal jual dan beli rumah kita

Mendengar luahan dan berkongsi pengalaman dari lawyer yang buat conveyancing...
Buat saya rasa nak tulis di sini.

Sangat tak bagus kalau
- kita lantik lawyer A sebagai lawyer spa
- lepas tu bila dapat draft spa, kita contact lawyer B untuk tanya ok tak spa ni? Dan tanya macam-macam soalan.

Aiseyman kawan-kawan...

Lawyer ni, menguruskan spa lah antara periuk nasi mereka.
Begitu juga khidmat nasihat berkaitan pembelian sesebuah rumah.
Pengalaman dan ilmu mereka yang mahal dan mereka hidup dengan ilmu ini.

Jadi, jangan la kita minta servis free dari mereka sedangkan kita bayar lawyer lain.

Kalau nak tanya dan ada apa-apa kemusykilan, tanyalah lawyer yang kita lantik tu lah.
Kita bayar mereka kan... Kalau tak percaya, baik jangan lantik mereka dari awal.

Kalau kita lebih percaya lawyer B berbanding lawyer A, haaa lebih baik lantik lawyer B je. Bukan lawyer A.
Jangan pula sebab lawyer B ni sedara-mara kita atau kawan-kawan rapat, kita nak ambik kesempatan.
Tak baik kan..

Lawyer ni dinilai bukan dari segi berapa banyak diskaun dia boleh beri.
Tapi bagaimana mereka boleh terangkan terma SPA dan prosedur berkaitan dan berapa efisien mereka bekerja.


OK?

Gambar: Rumah teres di Puncak Alam untuk dijual pada harga RM340K sahaja. Berminat call / whatsapp saya 0123547636 ya.




Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog