• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku-buku Terbitan Kasi Terbit

    Kasi Terbit dah ada banyak koleksi buku-buku yang panas dan bakal memberi manfaat kepada anda. Hubungi 0123547636 untuk mendapatkannya.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Sky Awani 3: rumah mampu milik yang mewah

Biasanya kalau rumah mampu milik ni, kemudahan yang ada basic je kan.
Design pun simple simple sahaja.

Tapi saya dapat maklumat pasal ada satu projek RUMAWIP iaitu rumah mampu milik Wilayah Persekutuan ni yang kalau tengok kemudahan dan designnya.. wowww.. macam kondo mewah.

Nama projek ni Sky Awani 3, developernya Sky World

OK saya tunjuk gambar dulu.



swimming pool

BBQ area

swimming pool dan facilities dari atas

Rumah ni ada satu type sahaja. 800 sqft dengan 3 bilik dan 2 bilik air.
Siap ada balkoni.
Sky Awani 3 ni ada 52 tingkat.

Cuba tengok gambar kat bawah ni.
Kat atas sekali, kat tingkat 52 ada sky deck.
Sky deck ni bersambung pada semua tiga-tiga block.
Kat sini ada kemudahan rekreasi dan ada jogging track tau.
Bayangkan berjogging kat atas awan, dengan panjang track lebih 1 km.
pergh....


haaa.. ni gambaran situasi atas sky deck nanti

 
sky deck
Senarai kemudahan yang ada adalah:

Water Fun
    Bubble Jets Jacuzzi
    Splash Kids Pool
    Central Main Pool

Garden Space
    Potpourri Garden
    Tapestry Garden
    Manicured Lawn
    Bamboo Garden

Children Zone
    Children Playground
    Kindergarten
    Kids Integrated Play

Health Corner
    Basketball Court
    Reflexology Circle
    Yoga Lounge
    Gym
    Therapy Walk
    Jogging Track

Entertainment Area
    Multipurpose Hall
    BBQ Pavilion
    Indoor Siesta Lounge
    Book Nook Swings
    Lounge
    Zig Zag Pit

Banyak kan? Power ni...
Walaupun kemudahan banyak seperti kondo mewah, maintenance fee cuma 25 sen persqft termasuk sinking fund.

Selain itu, Sky Awani 3 juga dilengkapi dengan 3 tier security.
Satu tapisan keselamatan di gate masuk
Satu di pintu masuk lobi
Satu lagi di lif. Hanya yang ada kad akses sahaja boleh gunakan lift.

Kalau rumah kos rendah atau rumah mampu milik yang lain biasanya kualiti binaan banyak masalah, Sky Awani 3 insya Allah tidak.
Pembinaannya akan menepati standard QLASSIC. 
standard anarabangsa pada kualiti binaan bangunan.

Dari segi lokasi, memang cun.




Syarat pembelian RUMAWIP

Oleh kerana ini projek RUMAWIP, jadi ada syarat untuk pembelinya, iaitu
- Jika bujang, pendapatan tak lebih RM10K tapi jika dah kahwin, pendapatan suami + isteri tak lebih RM15k
- keutamaan kepada mereka yang belum ada rumah di KL
- keutamaan kepada mereka yang bekerja dan tinggal di KL
- tidak boleh jual untuk 10 tahun

Harga dan Booking

Harga untuk satu unit Sky Awani 3 adalah RM300K
Harga sama tak kira tingkat berapa, mengadap apa juga.

Booking RM5k
Sediakan cek dan isi borang, terus boleh pilih unit. Tak perlu ballot.

Berminat boleh call atau watsapp saya Rohaniah 0123547636
atau daftarkan nama anda di borang pendaftaran online ini


Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog