Iswara ini berkhidmat hingga ke pusingan tayar terakhir

Kelmarin kereta abang saya accident.

 Pekerjanya yang drive tapi bukan salah dia. Dia jalan terus sahaja. Kereta dari arah bertentangan yang belok ke kanan nak masuk simpang, langgar tepi kereta belah kanan kat tayar. Abang saya kata, main habdphone kot masa nak belok kanan tu.

Hmm kereta proton saga iswara ni ada banyak kenangan. Masa mula-mula abang saya balik ke jengka dan bukak bengkel kereta...inilah kereta pertama yang dia beli untuk memudahkan ulang alik ke tempat kerja dan urusan perniagaan

Dia beli 2nd hand dari suami sepupu kami.  Start dari bawah kan... Saya rasa 20 tahun lepas kot..

Tapi bila accident kali ni...kereta ni tak dapat diselamatkan dah..total lost... Saya yang dapat berita pun sedih dengar mengenangkan kereta ni banyak berjasa. Saya sendiri bermula dengan saga kereta kebal dan kereta tu masih ada da digunakan sampai sekarang.

Siapa yang bermula dengan saga dan masih ada sampai sekarang? Siapa geng?


Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog