Air kenc 3 liter dalam lift

Semalam bawa dua orang prospect tenant view rumah di sebuah apartment hot.

Masa nak naik lift, ok je.. naik lift belah kiri.

Masa nak turun, pintu lift belah kanan terbuka.
Prospek tenant masuk dulu.
Nampak mereka terkejut dan terus berdiri tepi.

Perghhh.. rupanya kat lantai lift ada air kencing orang bergenang.
Bukan setitik dua.. tapi mau 3 liter kot...

Bau toksah cakap la.. terpaksa tutup hidung dengan hujung tudung.

Dah setiap kali pintu lift terbuka, saya cepat-cepat bagitau, hati-hati sambil tunjuk lantai lift.

Hmm tak tau lah nak kata..
Kalau kita cakap orang tak berapa berduit ni tak ada tamadun dan pengotor, nanti orang marah.

Tapi apsal situasi macamni dan keadaan lift kena conteng hanya ada di apartment low cost dan medium cost sahaja?

Mindset...

0