• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku-buku Terbitan Kasi Terbit

    Kasi Terbit dah ada banyak koleksi buku-buku yang panas dan bakal memberi manfaat kepada anda. Hubungi 0123547636 untuk mendapatkannya.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Apartment untuk dijual cuma RM73K

Apartment untuk dijual cuma RM73K.
*****

Ini subsale, lokasi di Pangsapuri Baiduri, Bandar Tasik Kesuma, Semenyih.
Saiz 760 sqft, frehold.
Harga cuma RM73K.
3 bilik 2 bilik air.

Yang best, harga cuma RM73K tu lah.
Yang best lagi sebab freehold
Yang best lagi sebab kalau sewakan RM450 pun, boleh dapat positive cashflow RM100 sebulan.

Lokasi ni best sebab boleh jalan kaki je ke MARA Japan Industrial Institute dan dekat dengan Kolej Perofessional MARA.
Medium cost, jadi sesiapa boleh beli.







Yang kurang best sebab ia tingkat 4, paling atas.
Kalau tingkat rendah, harga tinggi lagi.


berminat boleh call saya atau whatsapp 0123547636.
Share:

Bunyi guli di rumah kosong

Tiga hari lepas, saya bawa prospek buyer view satu apartment untuk dijual.
Masa tu jam 1 tengahari.

Kami duduk berbincang atas sofa di ruang tamu.
Sambil kami berbincang, dengar bunyi guli ...kuat.. betul-betul macam dari dalam lampu kalimantang dekat atas kepala kami.

Buyer kata, rumah ni lama ke kosong?
Saya kata, saya dapat kunci untuk dijual sejak 3 bulan lepas. 

Maknanya untuk 3 bulan tu sure lah kosong.

Dia kata, ni ada apa-apa ni.. bunyi macam ni.

Saya dengan yakin jawab, eh.. ni bulan puasa. Agaknya orang atas main guli ni.
Buyer kata lagi, nipisnya lantai sampai bunyi guli dari tingkat atas dengar kuat macamni.
Saya masih yakin, saya jawab...haaa kalau ada hentakan atau geseran pada lantai, memang boleh dengar. Tapi kalau bercakap tak dengar.

Lama juga bunyi guli tu kedengaran.
Kuat. Memang macam dari dalam lampu kalimantang.

Sampai la akhirnya dia diam dan kami pun dah siap bincang.

Esokan harinya...saya cerita kat Normi pasal bunyi guli ni. Normi kata, kalau bunyi guli, tu bukan guli. Tu memang bunyi makhluk lain..

Erksss....
1 tengahari di bulan Ramadhan.

Share:

Air kenc 3 liter dalam lift

Semalam bawa dua orang prospect tenant view rumah di sebuah apartment hot.

Masa nak naik lift, ok je.. naik lift belah kiri.

Masa nak turun, pintu lift belah kanan terbuka.
Prospek tenant masuk dulu.
Nampak mereka terkejut dan terus berdiri tepi.

Perghhh.. rupanya kat lantai lift ada air kencing orang bergenang.
Bukan setitik dua.. tapi mau 3 liter kot...

Bau toksah cakap la.. terpaksa tutup hidung dengan hujung tudung.

Dah setiap kali pintu lift terbuka, saya cepat-cepat bagitau, hati-hati sambil tunjuk lantai lift.

Hmm tak tau lah nak kata..
Kalau kita cakap orang tak berapa berduit ni tak ada tamadun dan pengotor, nanti orang marah.

Tapi apsal situasi macamni dan keadaan lift kena conteng hanya ada di apartment low cost dan medium cost sahaja?

Mindset...

Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog