• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku-buku Terbitan Kasi Terbit

    Kasi Terbit dah ada banyak koleksi buku-buku yang panas dan bakal memberi manfaat kepada anda. Hubungi 0123547636 untuk mendapatkannya.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Tribunal Pengurusan Strata: hero yang menakutkan?

Sebelum ni kita tak bayar maintenance fee dua tahun pun tak apa kan...
Tunggu management tutup bekalan elektrik atau bila nak jual baru kita bayar.




Tapi sekarang, Joint Management Body atau Management Comittee iaitu badan pengurusan bangunan boleh buat aduan ke Tribunal Pengurusan Strata jika tuntutan tu kurang dari RM250k.

Kalau tribunal arahkan kita bayar, kita kena bayar semua amaun yang dituntut.

Kalau engkar dan tak nak bayar juga, silap haribulan kalau bersalah, kita boleh dijatuhkan hukuman denda tak lebih rm250k atau penjara tak lebih 3 tahun atau kedua-duanya.

Pergh...

Pengurusan strata Malaysia dah semakin efisien.
Hati-hati.

Gambar hiasan: iResidence Resort, Bukit Mewah Kajang untuk dijual. Cuma RM230K
call saya 0123547636
Share:

Beli kat selatan pun boleh untung apa....

Bila sebut pasal pelaburan hartanah, ramai target kawasan KLCC atau kawasan pusat bandar KL yang dekat dengan LRT.
Betul lah.. tu memang hot.
Tapi harga rumah di sana pun dah melambung.

Untuk yang mahu membeli untuk tinggal sendiri atau untuk capital appreciation, elok juga kita beli rumah bertanah pada harga yang kita selesa nak bayar installmentnya.
Yelah.. lagi tinggi harga rumah, lagi tinggi la installment bank.

Di kawasan selatan Lembah Klang, harga lebih rendah berbanding di tengah-tengah pusat bandar KL.
Tapi kita boleh lihat sejak sepuluh tahun lepas, pembangunan dari tengah-tengah bergerak turun ke Selatan.
Maksudnya apa?

Maksudnya ada potensi besar harga rumah di bahagian selatan akan semakin naik dari masa ke semasa.
Maksudnya ada trend permintaan di sebelah sana.

Nak tahu lebih lanjut pasal potensi di selatan Lembah Klang?

Ahaa.. ni ada satu berita nak bagitau kawan-kawan.



Naik bas free
Kita ajar macamana nak beli rumah.. free
Kita cerita pasal kewangan peribadi.. free
Kita kongsi pasal potensi selatan Lembah Klang.. pun free...

Jom kawan-kawan...
Kasi penuh dua bas.

Bukan senang nak dalat tajaan pemaju besar seperti Enstek untuk sesi ilmu begini.

Saya walaupun demam kena prepare juga.
Nak kena makan ubat dan minum madu dengan lemon...kasi suara pulih cepat.


Maklumat terperinci event ni:

Tarikh: Sabtu 13 Mei 2017
Masa: 9.00 pagi - 6.00 ptg
Lokasi naik bas: Tabung Haji, Jalan Tun Razak, KL

Kawan-kawan... Jom... Percuma sahaja...

Untuk mendaftar, klik http://j.mp/THPENSTEK

Jumpa sabtu ni ya....
Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog