PropSocial buat kita jadi pakar kawasan. Ye ke?

Korang rasa syok tak kalau ada satu website yang boleh bagi maklumat terperinci mengenai sesuatu kawasan, taman perumahan atau kondominium tertentu.
Kiranya dari bacaan dalam satu website, kita terus boleh jadi pakar kawasan.

Nak tak kalau website begitu wujud?

Ahaaa....
Tadi saya explore satu website baru.
Cun dan complete betul website ni.

Namanya PropSocial.my



Website ni power.
Kita search nama bandar, nama taman perumahan atau nama kondominium atau apartment tertentu, dia akan tunjukkan maklumat terperinci mengenai apa yang kita search tu.

Ada berapa shopping mall, apa public transport yang ada, apa hospital yang ada, sekolah yang ada.. tu semua ada.

Ada peta, ada juga berapa harga transaksi jual beli hartanah di situ siap dengan analisa berdasarkan jenis hartanah lagi.
Bukan tu sahaja.. ada juga Consumer Price Index - CPI dibentangkan dalam bentuk graf.
Kemudian, ada senarai iklan hartanah untuk dijual dan disewa kat situ.








Power power.

Nak lagi power, boleh pula kita Follow This Neighbourhood
Jadi setiap kali ada iklan rumah, nilai hartanah atau perbincangan berkaitan bandar yang kita follow ni akan keluar dalam newsfeed kita.
woww.. baru updated.

Lepas tu ada satu lagi tools yang power
Kita boleh compare harga hartanah satu bandar dengan bandar lain.
Macam ni, saya compare Kajang dengan Bandar Baru Bangi.



Ini kalau kita search nama bandar.
Kalau search nama kondo, lagi spesifik.

Contoh macam ni, saya search Vista Amani

Keluarlah maklumat terperinci khas untuk Vista Amani Kondominium di Bandar Sri Permaisuri je.




Jadi, kalau kita sebagai pelabur hartanah atau nak beli rumah di satu-satu tempat, senang la kita nak buat keputusan berdasarkan fakta-fakta dalam website PropSocial ni.

Hm.. syok giler kalau gini
Memang akan jadi website wajib saya lah..
Barulah dapat penuhkan ilmu di dada tentang sesuatu kawasan atau kondominium kan...

Jom kawan-kawan... kita layan PropSocial.
Barulah dapat buat keputusan membeli, menjual atau simpan je property kita dengan lebih smart

www.propsocial.my

Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog