Taman Pelangi Semenyih corner 2 tingkat below market

Minggu lepas ada satu rumah saya pergi tu corner lot di Taman Pelangi Semenyih 2.
Owner nak jual atau sewakan, mana yang terdahulu.


Tanah luas. Rumah siap ada CCTV dan autogate. Ada pulak table top, built in wardrobe, katil queen, 2 water heater dan 3 aircond. Ada kawasan berpagar dan security.
4 bilik 3 bilik air, freehold. Non-bumi unit.




Nak jual 610K, bank value boleh cecah RM750K
Kalau sewa, RM1200 boleh nego lagi.

Maknanya, kalau nak settle down dan hidup tenang di rumah bertanah corner lot, boleh lah beli. Kalau kat KL, rumah macamni mau 1 juta kot. Atau lebih.

Kena pula 19% below bank value. Perghh.... Kawan-kawan bayangkan boleh main dengan anak kat tanah yang luas. Corner lot kan. Bila dah bersara pulak, boleh letak meja dan bbq satu famili kat luar tu.
wowww.





Pasal keselamatan pun tak payah risau sebab ada security kat pintu masuk kejiranan. Saya yang agent ni nak masuk pun kena bagitau unit mana dan daftar pelawat. Payah lah perompak nak masuk kan...

Tapi kalau belum ada bajet, boleh lah menyewa dulu. Duduk dan nikmati ketenangan dan keselesaan rumah ni. Untung-untung setahun dua korang mampu beli je terus rumah ni..

Kalau berminat, kawan-kawan call je saya 0123547636





Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog