Taman Pelangi Semenyih corner 2 tingkat below market

Minggu lepas ada satu rumah saya pergi tu corner lot di Taman Pelangi Semenyih 2.
Owner nak jual atau sewakan, mana yang terdahulu.


Tanah luas. Rumah siap ada CCTV dan autogate. Ada pulak table top, built in wardrobe, katil queen, 2 water heater dan 3 aircond. Ada kawasan berpagar dan security.
4 bilik 3 bilik air, freehold. Non-bumi unit.




Nak jual 610K, bank value boleh cecah RM750K
Kalau sewa, RM1200 boleh nego lagi.

Maknanya, kalau nak settle down dan hidup tenang di rumah bertanah corner lot, boleh lah beli. Kalau kat KL, rumah macamni mau 1 juta kot. Atau lebih.

Kena pula 19% below bank value. Perghh.... Kawan-kawan bayangkan boleh main dengan anak kat tanah yang luas. Corner lot kan. Bila dah bersara pulak, boleh letak meja dan bbq satu famili kat luar tu.
wowww.





Pasal keselamatan pun tak payah risau sebab ada security kat pintu masuk kejiranan. Saya yang agent ni nak masuk pun kena bagitau unit mana dan daftar pelawat. Payah lah perompak nak masuk kan...

Tapi kalau belum ada bajet, boleh lah menyewa dulu. Duduk dan nikmati ketenangan dan keselesaan rumah ni. Untung-untung setahun dua korang mampu beli je terus rumah ni..

Kalau berminat, kawan-kawan call je saya 0123547636





0