• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku-buku Terbitan Kasi Terbit

    Kasi Terbit dah ada banyak koleksi buku-buku yang panas dan bakal memberi manfaat kepada anda. Hubungi 0123547636 untuk mendapatkannya.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Cendol Songkok Tinggi di Seremban

Esok ke mana?

Esok hari Sabtu kan.. 19 November 2016 memang hari bersejarah.
Salah satu yang saya nak kongsikan di sini adalah... jeng jeng jeng..
ada sesi Cendol Songkok Tinggi bersama Ahyat Ishak dan Khairul Ezuwan.

Apa tu?
makan cendol dan borak kosong je ke?

ahaa.. sebenarnya ia satu sesi perkongsian hartanah PERCUMA untuk semua yang hadir.
Belajar pasal pelaburan hartanah dari dua orang speaker yang ohsem power ni.

Detail majlis ini:

Tarikh: 19 November 2016 (Sabtu)
Masa: 10 am - 3 pm
Tempat: Residensi SIGC, Seremban.


 Untuk jadual penuh majlis, boleh rujuk poster di bawah ya.



 Untuk maklumat lanjut, boleh call no telefon di dalam poster ini juga.

Yeahhh... jom ke Seremban kita!
Share:

Dilayan VIP. Bekas pelajar ini rasa perghhh dahsyat habis...!

Semalam memang lejen. 
 
Dua minggu lepas, admin Saya Backpacker dihubungi oleh  pihak UTP. Mereka nak buat aktiviti talk dan jualan buku travel di Library mereka. 
Mereka jemput kami untuk join dan beri talk mengenai backpacking.

Kami terima pelawaan ini.
Ia bermula semalam, 16 November 2016 - Jumaat 18 November 2016.
Saya diberikan slot talk semalam jam 10 pagi. Tajuk perkongsiannya Merancang Kewangan untuk Kembara.

Normi pula hari ni 17 Nov 2016 jam 10 pagi. Insya Allah beliau akan kongsikan mengenai solo kembara.

Sebenarnya ini kali pertama saya beri talk mengenai backpacking. Selalunya pasal hartanah kan.. 
Jadi neves juga.

Disebabkan banyak urusan kerja, dah jam 11 malam kelmarin baru saya start sediakan slide. 
Buat punya buat, rupanya dah jam 4 pagi.
Alamak.. jam 5 pagi dah kena gerak ke UTP sebab sasaran kami nak sampai di sana dalam jam 8 lebih..
yelah.. nak setup booth dan talk jam 10 pagi.

Normi drive dulu. Saya lelap kejap.
Tapi disebabkan saya dan Normi tak tidur langsung, kami terpaksa juga berhenti di Rawang jam 6 pagi untuk lelapkan mata.
Jam 7.15 pagi baru saya sambung drive.

Melalui Batu Gajah yang penuh dengan kenangan, saya rasa macam kembali ke zaman saya belajar di UTP dulu.
Bezanya, dulu saya bawak motor Yamaha 80 lama.
Sekarang saya bawak kereta kebal yang dah berusia 9 tahun.
 
Jam 9.30 pagi baru kami tiba di simpang masuk UTP.

Sampai je kat pintu masuk UTP, security guard minta kami berhenti kat tepi kejap. Kemudian ada kereta security escort kami ke Library UTP.

Perghh
Lain macam perasaan kena escort masuk as VIP. Tapi segan pun ada sebab saya bawak kereta kebal yang catnya dah compang-camping.

Lepas bagi talk kami bergambar beramai-ramai. Kemudian Alin, staff kat sana ajak pergi makan tengahari. Makanan khas disediakan untuk kami.
 


Dahsyat habissss.
Bangga pula bekas student dilayan oleh UTP sebegini rupa.

Untuk kawan-kawan yang nak dapatkan  buku travel yang saya terbitkan dan buku travel kawan-kawan, jemput datang ke Library UTP.
Ada buku Seoul dengan RM1400 Je?, Krabi, Kembara Afghanistan, Merentas Amerika, Advantura Pulang ke Malaya, 7 Benua, Menerjah Langit Eropah dan Travelog Perempuan Jalan Tun Razak.






Dan of kossss ada buku property juga.
Ada buku saya Beli Rumah Kababoom! dan Penyewa Hantu Tuan Rumah Buaya.
ada juga buku Wang Ada di Mana, Beli Rumah Kos Rendah, Makan Gaji Kaya Harta & Cemerlang Jiwa, Cinta Rumah Subsale dan Bijak Melabur Edisi Rmah Lelong.




Share:

Jom Cari Rumah Summit USJ. Talk Percuma sebelum lari 21km

Sabtu Ahad depan ada property talk percuma lagi weh...

Kalau sebelum ni saya dan kawan-kawan speaker naik ke utara di Seberang Prai, dan kemudian turun ke selatan di JB
Tapi kali ni kita rilek-rilek di Lembah Klang sahaja.
Untuk orang Kay El dan kawasan yang sewaktu dengannya kan..

Jom Cari Rumah, expo property yang dipakejkan sekali dengan ilmu percuma untuk bijak beli rumah kali ni datang ke Summit USJ.
Tarikhnya 11 - 13 November 2016
Masa 10 pagi - 10 malam tapi untuk talk, ia bermula dari jam 12 tengah hari - 5.30 petang.
Masuk PERCUMA kepada semua.

Kali ni ada ramai speaker yang tak ada di Seberang Prai dan JB, ada di Summit.
tu yang specialnya...
Jadi, kalau dah datang di Seberang Prai atau JB, kena la datang lagi di Summit sebab speakernya berbeza.

Tapi muka saya ada kat semua event.. hahaha.. harap jangan jemu ya.


Untuk jadual penuh event ni, boleh lihat pada jadual di bawah




Haaa... kalau tengok gambar di atas, ada banyak aktiviti untuk kanak-kanak tau..
Ada persembahan badut, pertandingan mewarna dan juga ada gula kapas percuma tau.
Jadi untuk ibu bapa yang bawak anak, sementara mak ayahnya mendengar sesi perkongsian ilmu dan riki-riki property baru yang ada, anak-anak boleh bergumbira juga.

Insya Allah, kalau rujuk pada jadual ni, sesi saya hari Sabtu jam 1 tengah hari.
Lepas tu kita buat pelancaran buku terbaru saya, Penyewa Hantu Tuan Rumah Buaya.

 
Habis sesi saya, saya kena balik awal sikit.
Sebab malam tu ada larian 21km di Putrajaya.

Yeahh..

Jadi jumpa di sana yaaaa
Masuk Percuma.
Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog