Residensi Suasana: Mudah ke beli rumah?

Saya baru dapat maklumat.
Ahad ni ada sesi perkongsian hartanah
Speakernya power sehh..
Dr Azizul Azli yang glemer dan kacak itu dan juga Chris Tan, peguam hartanah yang ohsem dan energetic


Mereka berdua akan berkongsi mengenai Owning a Home Made Easy.
Event ni PERCUMA sahaja.  Detailnya
Tarikh: 23 Oktober 2016
Masa: 10 pagi - 6 petang
Tempat : Residensi Suasana @ Damai Sales Gallery

Eh...
MK Land ada projek baru rupanya.

Namanya Residensi Suasana @Damai, lokasi di Damansara Damai.



woww.. kawasan ni panas ni
Yelah.. ada komuter Sg Buloh
akan datang pun akan ada stesen MRT di sana.

Ada 3 fasa pembinaan dalam kawasan sebesar 6.56 ekar
Fasa pertama yang jualan tengah dibuka ni
Fasa kedua dan ketiga, akan datang.

Untuk fasa 1 ni, ada ada 260 unit untuk tower setinggi 21 tingkat.
Setiap tingkat akan ada 15 unit rumah sahaja
Untuk car park sahaja pula, akan ada 7 tingkat.
pergh.. mewah parking ni.

Akan ada 3 type
Type A yang paling besar: 1451 sqft. 3 bilik tidur 2 bilik air
Type B2 1076 sqft. 3 bilik tidur 2 bilik air
Type C2a 1031 sqft. 2 bilik tidur 2 bilik air

Setiap unit akan ada 2 parking lot. Jadi senang la kalau suami isteri ada kereta masing-masing kan...






Facilities yang ada:
  Barbeque Area
· Sauna
· Surau
· Cafeteria Space
· Kiosk Room
· Laundry Room
· Nursery Room
· Childrens’ Playground
· Tadika Room
· Multipurpose Room
· Meeting Room
· Gymnasium Room
· Swimming Pool
· Childrens’ Pool
· Half Basketball Court
- Volleyball Court

Panel bank banyak.
Public Bank, BSN, Bank Rakyat, Bank Islam, MBSB, Bank Muamalat
Kalau tengok ada banyak panel bank, maknanya bank ada keyakinan la pada projek ni.



Kalau tengok lokasi ni, ia 1 km dari stesen komuter Sg Buloh.
Akan datang bila stesen MRT siap, pun tak jauh,
dalam 10 km radius ke IKEA.
Kat situ juga ada banyak kedai-kedai dan supermarket sepertu Econsave dan stesen minyak

Harga jualan bermula dari RM450K untuk unit paling kecik
Harga paling tinggi pula RM 700K.
Kalau kira harga per sqft, ia RM 444 per sqft.

Ok , jom kita pergi dengar perkongsian hartanah percuma sambil survey dan cuci mata Residensi Suasana ni ya..

1