Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court.
Masa tu harga jual di sana dalam 180k.



Saya katakan, boleh beli Mentari Court ni. Mana tau lagi 5 tahun busuk-busuk market value 250k.

Selepas 3 tahun, memang masin mulut saya. Unit di Mentari court kalau ada renovate letak full tiles dan sedikit kabinet dapur, bank value mencecah 250k. Kalau ada parking lot, dah capai 260k.

Power tak?

Busuk-busuk apartment ni, kerana lokasinya... Harganya tetap naik wangi.

Ni saya ada tiga unit nak jual di sana.

Satu harga RM235K, satu lagi siap reno jadi
770 sqft, 3 bilik 2 bilik air, leasehold.

Basic unit tanpa renovation
Nak jual 235k.
Ada satu tu dah renovate jadi 5 bilik. Ada table top dan tiles penuh
Nak jual RM240K


Satu lagi unit basic tapi ada parking lot, unit non-bumi.
Nak jual RM250K

Market value di sana boleh cecah RM260K kalau ada parking lot.
Kalau tak ada parking lot RM250K.


Lokasi Mentari Court ni takkan mati.
Akan terus lokasi yang panas untuk sewaan.

Mana taknya...
Jalan kaki je ke stesen komuter. Siap ada BRT pulak.
BRT tu bas yang ada trek sendiri. Lalu jalan atas ala-ala LRT tapi di kawasan Sunway.
Boleh nampak depan Mentari Court, yang laluan macam laluan LRT tu.
Haaa tu lah BRT.



Ada minat meh call saya laju-laju. 0123547636

Eh jap.. Sewa sana kalau ada perabot penuh 1100-1200. Kalau kaki sewa ikut kepala fully furnish, dengarnya boleh cecah 1800 kutipan sewanya.


Mentari Court for sale, Mentari Court untuk dijual
Boleh call 0123547636.
0