Apartment di Cyberjaya nak jual below market.




Ada satu apartment servis ni, Domain 1 di Neocyber, Cyberjaya.
Rumah ni 761 sqft, 3 bilik 2 bilik air.
Siap perabot penuh dengan 3 aircond, 2 water heater, kabinet dapur, sofa, set bilik tidur, mesin basuh, meja makan dan lain-lain.


Sewa sana sekarang RM1800 fully furnish

Yang cun pasal rumah ni:

1. Bank value boleh cecah 360K tapi owner nak let go 330K sahaja. Last price. Maknanya 30K below market value.

2. Bagi deposit rm6k sahaja.

3.Kalau dapat buat loan 90% dari 360K maknanya rm324K.
324K + deposit 6K = 330K.
Maknanya bayar 6K sahaja dan tak payah bayar apa lagi dah.

4. Owner nak letgo sekali dengan perabot. Jadi tak payah beli perabot dah. Terus boleh sewakan kepada expat atau foreigner kat sana untuk kadar sewa begini.

5. Apartment ni lokasinya cun. Berada di kawasan shop lot. Ada banyak kedai makan arab, 99 speedmart, kedai makan melayu, saloon, mamak dan macam-macam kedai lagi menyebabkan ia tetap menjadi kegemaran penyewa di sana.

Berminat? Boleh whatsapp 0123547636






Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog