hari terakhir bayar zakat 2015

Ini post pertama saya selepas kemalangan pada motorsikal yang berlaku pada 28 November lepas.

Alhamdulillah... kesihatan saya semakin baik berbanding sebelumnya.

Tapi saya masih tak boleh tengok skrin notebook lama.
Jadi, nantilah saya tulis detail di sini ya.

Untuk update blog ini, saya copy paste apa yang saya sempat update di FB.

......

Hari terakhir 2015, last minute bayar zakat secara online...
selepas saya dan sahabat saya, Normi yang merupakan admin  fb page Saya Backpacker makan malam spesel sambut tahun baru tadi.

Zakat salah satu rukun islam. Maknanya agama suruh kita cari harta dan bina kekayaan untuk bayar zakat.

Beli dan punyai banyak rumah sewa mungkin dapat bayar zakat lebih dari yang cuma dapat beli sebuah rumah je dan tak ada pendapatan tambahan.

Begitu juga negara Islam yang lebih kaya kan lebih berkuasa dari negara Islam yang miskin.

Selamat tinggal 2015.


Salam Tahun Baru 2016.
Saya makin kurang muda.. tapi masih muda lagi kan..


Share:

1 ulasan:

Unknown berkata...

Assalam,jadi ker nak buat talk hartanah di IJM puncak alam tu.Saya pun dah register nama.
menjana pendapatan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Highlight

Pengeluaran RM500 KWSP sempena serangan Covid 19. Apa kesannya?

Masih lagi dalam Arahan Kawalan Pergerakan. Semalam Perdana Menteri kita membuat pengumuman, rakyat Malaysia boleh keluarkan wang dari aka...

Popular Posts

Translate Blog

Blog Archive

Arkib Blog