• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Jom Cari Rumah di Johor

    Sabtu Ahad ni jom jumpa di Plaza Angsana, Johor Bahru untuk Jom Cari Rumah. Slot saya, sabtu jam 4 petang ya.

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

hari terakhir bayar zakat 2015

Ini post pertama saya selepas kemalangan pada motorsikal yang berlaku pada 28 November lepas.

Alhamdulillah... kesihatan saya semakin baik berbanding sebelumnya.

Tapi saya masih tak boleh tengok skrin notebook lama.
Jadi, nantilah saya tulis detail di sini ya.

Untuk update blog ini, saya copy paste apa yang saya sempat update di FB.

......

Hari terakhir 2015, last minute bayar zakat secara online...
selepas saya dan sahabat saya, Normi yang merupakan admin  fb page Saya Backpacker makan malam spesel sambut tahun baru tadi.

Zakat salah satu rukun islam. Maknanya agama suruh kita cari harta dan bina kekayaan untuk bayar zakat.

Beli dan punyai banyak rumah sewa mungkin dapat bayar zakat lebih dari yang cuma dapat beli sebuah rumah je dan tak ada pendapatan tambahan.

Begitu juga negara Islam yang lebih kaya kan lebih berkuasa dari negara Islam yang miskin.

Selamat tinggal 2015.


Salam Tahun Baru 2016.
Saya makin kurang muda.. tapi masih muda lagi kan..


Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog