Potong mangga sebelum VP

Rumah ni dah dijual.
Tapi sementara menunggu proses tukar hakmilik selesai, owner nak sewakan je la.
Lagipun buyer pun beli untuk sewakan juga.

Sekali agent yang pegang kunci hilangkan satu bundle kunci rumah termasuklah kunci rumah ni. Ding dong ding dong, dah 2nd disbursement.
Vacant posession atau penyerahan kosong rumah dah nak berlaku.
Kunci rumah harus diserahkan kepada peguam untuk diserah kepada buyer.

Apa lagi.. Terpaksa lagi pagi ni pergi potong mangga.
Pergi kedai hardware berhampiran, caj rm53 termasuk GST.
Resit simpan, nak claim balik dari agent yang hilangkan kunci.

#potongmangga #kisahperundinghartanah



Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog