orang melayu penakut?

Kawan saya nak letgo rumahnya di Villa Tropika, Sungai Tangkas, Bangi.

Rumah ni corner unit. Saiz 1109 sqft
Asalnya cuma 3 bilik tapi dah reno jadi 4 blk tidur 2 blk air.
Sebab rumah ni disewakan pada satu geng sublet. Mereka tambah bilik nicely dengan partition, jadi 4 bilik.

Rumah ni dekat sangat dengan komuter ukm. Jalan kaki je. Nak ke UKM pun dalam 1-2  km lebih je ni. Dekat.

Freehold pulak tu. Tak banyak freehold di Bangi. Lain semua leasehold.



Rumah ni boleh muat 10 orang penyewa kalau letak perabot dan katil double decker. Satu kepala sewa rm230 siap utiliti.
10x230 = RM 2300 sebulan.

Owner nak letgo rm340k, market value 350k.
Maknanya bayaran ansuran sebulan rm1600-1700. Tapi kalau sewakan ikut kepala tadi, dah berapa untung sebulan kan..






Ada buyer dah tengok. Kata serius nak beli, tapi bila dah deal, tak jadi pulak. Takut. Takut tak dapat penyewa.

Lokasi ni dekat dengan universiti, dekat dengan tren, lokasi hot orang nak sewa. Nak takut kenapa?

Lokasi dekat universiti ni biasanya harga makin naik adalah.

Deposit 10% ada cuma masalah orang melayu...Penakut. Masa view rumah ni, bawak lawyer sekali. Saya ingat profesional dah. Rupanya sama je dengan melayu lain.

Bila nak berubah ni orang melayu?

Ada yang tak penakut kat sini dan mahu invest untuk rumah ni? Whatsapp 0123547636
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog