Beli rumah Fasa 1 sengeh lebar

Bandar Baru Salak Tinggi nampaknya akan ada projek perumahan baru.
Greenwoods Salak Perdana namanya.

Fasa pertama projek ini akan menawarkan rumah teres berkeluasan 20x70.
Pemajunya Paramount Property.
Tanah freehold.




Hmm.. sebut pasal rumah dalam pembinaan, salah satu tips buat duit melalui rumah dalam pembinaan adalah beli dari fasa awal projek.
Kalau projek tu besar dan ada beberapa fasa, tangkap satu, atau dua unit semasa baru pelancaran fasa 1.
Sebab masa fasa 1, harga lebih murah.
Pemaju pun baru mulakan projek kan. Jadi harga ala-ala promosi lah.

Bila sambutan dah bagus, fasa 1 dah nak sold out atau dah sold out, pemaju akan buka fasa 2.
Masa tu keyakinan pemaju pun dah tinggi.
Jadi, jangan harap lah fasa 2 akan dijual dengan harga yang sama dengan fasa 1 dulu.

Yang dah beli fasa 1, sengeh lebar lah masa tu..

Buat untung masa beli rumah.
Kan...

Balik kepada projek Greenwoods ni, 10 haribulan Oktober tempoh hari, encik Ahyat Ishak dan encik Aziz Ahmad atau nama glemernya en Aziz Rescom ada buat sesi perkongsian ilmu pelaburan hartanah di galeri jualan projek ni.



Boleh tahan juga happening majlis ni.
Ahyat berkongsi mengenai Buying Property in Times of Uncertainty manakala encik Aziz berkongsi mengenai Paying Off your Housing Loan Within 10 years.

Sesi percuma sahaja buat mereka yang bersemangat untuk datang menimba ilmu dan mengambil aura.

Ok, buat mereka yang nak melabur hartanah untuk kenaikan harga, mungkin boleh riki-riki projek ni.

Semua yang terbaik!

Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog