Banjaria Court below market value for sale. Apa hal tak ada balkoni pun

Dulu masa saya jumpa iklan banjaria court yang sedang dalam pembinaan, saya terpengaruh dengan sesetengah komen forumers jumud di Lowyat.

"Huh, harga lebih 200K tapi tak ada balkoni."

Banjaria Court ni projek PKNS. Lokasi di Gombak. Kalau nak ke Pahang tu, atau dari sentul ke gombak, atau dari gombak ke batu caves, boleh nampak projek ni dari tepi jalan.
Dia sebenarnya kat taman samudera, gombak.



Dulu harga developer tak sampai 300K. Dalam RM200K++ sahaja.
Lokasinya dekat dengan KL, tapi Gombak masa tu kan masih murah harga propertynya. Sentul pun masih kampung.

Tapi tengok harganya sekarang.
Market value boleh cecah 420K dah.

Sebab?
- lokasi bagus.
- setapak dah moden dan naik jota-jota. Sentul dah transform. Gombak next. Nampak tak aliran pembangunan kawasan tu.
- stesen komuter dah ada sampai ke batu caves. Dulu setakat Sentul je.

Yang penting, bila lokasi bagus, developer reputasi baik dan aliran pembangunan memang menghala ke situ, tak ada balkoni bukan satu faktor utama.
Harga tetap naik.
Demand tetap tinggi.

Boleh faham?

haa...
Ni saya nak kongsi  dua unit property below market di Banjaria.
Siap boleh markup SPA.
dulukan duit modal, kemudian markup dan dapat balik duit modal tu dan dapat cash pulak.



Kedua-dua unit ni ada 3 bilik tidur, 2 bilik air.
Ada parking bertutup.
Luas 991 sqft.
Leasehold.







Satu nak jual dengan harga RM368k sahaja. Tingkat bawah sikit .
Satu lagi RM420K, tingkat atas tapi boleh nego lagi.
NON BUMI LOT

Haa.. ingat, kita buat duit masa beli rumah, bukan masa jual rumah.
Kalau beli property below market value maknanya masa beli je dah untung puluh-puluh ribu.
Tu belum harganya naik lagi 5 tahun, 10 tahun atau lagi 25 tahun.

Haaa.. apa lagi.
Meh whatsapp atau call 0123547636 untuk view rumah dan booking.
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog