Seri Binjai: Memudahkan bumiputra membeli rumah

Sejak akhir-akhir ni banyak kes jenayah berlaku di Malaysia.
Pecah rumah, penculikan, rompakan.
Ini menyebabkan keselamatan menjadi satu elemen penting dalam memilih rumah yang akan dibeli untuk diduduki.

Kalau kondominium, memang biasanya ada pengawal keselamatan dan CCTV.
Jadi aspek keselamatan memang dah ada.
Tapi kalau beli rumah landed atau rumah bertanah?
Masih banyak rumah bertanah yang tak ada ciri-ciri keselamatan begini.
Terutama rumah bertanah yang sedia ada.
Last-last penduduk buat inisiatif sendiri, kutip duit bulanan dan dapatkan servis pengawal keselamatan sendiri untuk berkawal dan menjaga di pintu masuk kawasan rumah mereka.

Oleh yang demikian, untuk projek rumah bertanah yang baru, pemaju bina perumahan yang siap ciri-ciri gated and guarded, iaitu berpagar dan ada pengawal keselamatan.



Hari ini, saya nak kongsikan projek rumah bertanah gated and guarded di Seri Binjai, Rahang, Negeri Sembilan. Ini projek IJM Land, dekat area Seremban nak ke Senawang.

IJM ni memang pemaju yang tak perlu diperkenalkan lagi. Top 10 pemaju di Malaysia. Jadi, tak perlu risau pasal projek terbengkalai dan kualiti binaan. Lagipun IJM takkan buat projek di tempat yang tidak berpotensi.



Antara yang bagus pasal lokasi Seri Binjai ni adalah:
- dekat dengan pengangkutan awam. Stesen KTM cuma 1 km dari lokasi.
- Senang nak ke KL atau ke Selatan sebab tol Senawang cuma 2.3km sahaja dari sini.
- dekat dengan bandar Seremban dan bandar Senawang.
- ada 3 hypermarket berhampiran lokasi iaitu Aeon Big, Giant dan Tesco Extra
- Hospital Tuanku Jaafar cuma 4.6km atau 6 minit perjalanan


Untuk mereka yang beli untuk duduk memang sesuai, terutama kakitangan kerajaan sebab  JPJ, Kastam, Lembaga Pertubuhan Peladang dan Jabatan Kesihatan ada di sekitar lokasi ni sahaja.

Selain tu ada sekolah kebangsaan tak jauh dari situ iaitu
- Sekolah kebangsaan Rahang  cuma 4.2 km atau 8 minit perjalanan
- SMK Senawang cuma  4.3km atau 9 minit perjalanan
Masjid pun ada. Masjid bukit chedang cuma 5.4km dari lokasi iaitu lebih kurang 9 minit perjalanan.

Projek ni dibina atas tanah yang lebih tinggi dari kawasan sekitar, jadi tak perlu risau kalau-kalau banjir berlaku.




Dari segi rekabentuk rumah pula, memang rekabentuk moden, cantik dan luas. Kualiti bahan binaannya pun terjaga.

IJM sedang membuat kempen pemilikan Bumiputra untuk projek Seri Binjai ni. Mereka tawarkan deposit yang rendah dan mereka akan bantu pembeli membeli rumah ini dengan menyesuaikan pakej mengikut kemampuan pembeli.

Senang cerita, cakap dengan mereka situasi anda dan mereka akan bantu anda mendapatkan rumah ini.



Serentak dengan kempen ni, satu seminar percuma di mana saya akan berkongsi mengenai pelaburan hartanah akan diadakan.

Tarikh seminar adalah pada 14 Jun 2015.
Masa jam 11 pagi, terhad kepada 50 orang yang pertama mendaftarkan nama sahaja.
Tempat akan ditentukan kemudian.

Untuk mendaftar seminar percuma ni, mohon hubungi Liza di talian 019-2763177 atau Joanne di talian 013-3068850.

Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog