Kondo dekat MRT bayar RM 5K sahaja

Biasanya projek perumahan berhampiran dengan LRT/MRT/komuter akan mengalami kenaikan harga yang sangat baik.
Kerajaan umum sahaja akan ada stesen LRT / MRT / Komuter di situ, harga terus naik.
Kerja pembinaan MRT mula, harga naik lagi.
Siap sahaja MRT, harga naik lagi dan lagi.
Hari-hari kemudiannya biasanya menyaksikan hartanah berhampiran stesen train ini akan menjadi panas dan harganya takkan turun.

Nak lagi bonus kalau hartanah tu freehold.
Kalau beli dan duduk sendiri pun boleh buat duit.
Kalau beli untuk medium atau long term investment pun insya Allah boleh buat duit.

Saya nak berkongsi satu projek baru.



Oasis 1, Mutiara Heights, Kajang.
Kondominium terbaru dari pemaju TLS Group, pemaju yang sama dengan Sepakat Indah dan Sepakat Indah 2 di Kajang.
Kiranya kat Kajang, pemaju ni punya track rekod memang baik.
Projek perumahannya memang harga naik dengan cantik dan township yang dibina memang berpotensi.

Lokasi lebih kurang 3 km dari stesen MRT. Berhampiran dengan TESCO dan Giant.



Harga  RM 502,920 selepas diskaun.
Deposit rendah. Cuma 1% sahaja.
Maknanya,kalau kawan-kawan dapat loan 90%, kawan-kawan cuma perlu bayar deposit lebih kurang RM 5K sahaja.
Tak perlu bayar lain dah.

Sebab ada diskaun 9% dari harga jualan, tak kira bumi atau non-bumi.
Untuk booking, bayar Rm 1000 sahaja dulu.
Nanti bila sign S&P, baru kawan-kawan bayar lagi baki deposit untuk cukupkan 1% tu.



Percuma yuran guaman untuk s&p, yuran guaman untuk perjanjian pinjaman.
Percuma 2 lot parking berbumbung.
Percuma 4 aircond, kitchen cabinet dan hood dan hob.
Percuma 3 bulan maintenance fee dan sinking fund
Percuma deposit air dan elektrik
Percuma cukai tanah setahun.
Percuma insurans kebakaran setahun.


Saya dah follow projek TLS di Mutiara Heights ni sejak beberapa tahun lepas.
Dari Ivory ke Ameera dan terkini Oasis 1, memang nampak kenaikan harga modal yang cantik.



Berminat boleh whatsapp saya di 0123547636.
Beli awal supaya dapat unit yang lebih murah.
Sebab setiap setingkat lebih tinggi, harga naik RM 1K.
Kalau projek dah start dibina, harga naik lagi.
Ini keyword buat untung dari rumah under construction.
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog