Bayar Sikit Untung Banyak

Ramai yang berniaga di luar sana.
Sepenuh masa atau separuh masa.
daftar enterprise.. ada juga yang langsung tak ada pendaftaran enterprise.

Income dari perniagaan ni boleh tahan juga.
Tapi bila nak buat pinjaman untuk beli rumah, tersangkut.
Sebabnya mereka tak dapat buktikan mereka ada pendapatan dari perniagaan.

Sekarang ni bank agak susah nak luluskan pinjaman.
Antara bukti pendapatan yang wajib dihantar adalah Borang B dan resit pembayaran cukai pendapatan ke LHDN.

Kalau tak ada dokumen LHDN ni, cakap la income bisnes berapa puluh ribu sebulan pun..
bank tak berapa nak percaya.

Takut nak declare ke LHDN dan bayar cukai?

Pernah dengar orang kata, lagi besar kita bayar cukai, lagi besar kita boleh berkembang.
Bila dah tak nak berkembang, declare ke LHDN yang kita rugi.

aha...
sebenarnya cukai adalah sat instrumen untuk kita mengembangkan perniagaan dan aset.
Tapi dalam pada nak bayar cukai tu, ada cara nak jimatkannya dengan cara yang sah.

Kita jimatkan cukai, supaya kita dapat nikmati lebih keuntungan.

Bagaimana?
Bagaimana?

Buat semua yang berniaga sama ada yang dah ada enterprise atau yang belum ada
atau yang meracang nak buka perniagaan
Jemput tambah ilmu yang sangat mahal ini

**************************
BUTIRAN SEMINAR

************************

Seminar ini akan diadakan dalam 3 sesi

19 Oktober 2014 - Ahad
22 November 2014 - Sabtu
21 Disember 2014 - Ahad

Masa: 9.00 pagi - 5.00 petang
Tempat: Dewan Seminar, Kaseh Akademi
              1-21 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima, Ampang, KL.


******************************************
Seminar CUKAI ENTERPRISE: BAYAR SIKIT UNTUNG BANYAK

******************************************



Peserta yang hadir akan didedahkan dengan:

- Perbezaan cukai enterprise dan Sdn Bhd
- Prosedur berkaitan pembayaran cukai Enterprise
- Kelebihan peniaga enterprise yang bayar cukai
- bagaimana menjimatkan bayaran cukai secara sah
- Pro dan Kon jika upgrade ke Sdn Bhd.


Ilmu-ilmu hot ini akan disampaikan oleh Tuan Rezduan Bakar, seorang akauntan bertauliah sejak 2009.

Tuan Rezduan Bakar berpengalaman selama 7 tahun sebagai Juruaudit Luar
dan 2 tahun pengalaman sebagai juruaudit dalam dan Pengurus Audit & Cukai di Siti, Goh & Associates.
Beliau juga merupakan penulis buku Sekarang Sengkek Esok Kaya.




****************************
PERCUMA

*****************************

Semua yang mendaftar akan menerima buku Sekarang Sengkek Esok Kaya dengan PERCUMA.
Buku ini berharga RM 44.90 kalau beli di kedai-kedai buku.

Selain itu, peserta juga akan menerima keahlian Kelab Alien Hartawan yang bernilai RM 588.
Ini kumpulan khas untuk mereka yang hadir seminar yang saya anjurkan atau beli ebook saya sahaja.

Sebagai ahli Kelab Alien Hartawan, anda akan menerima akses kumpulan FB khas untuk bertanya soalan dan berkongsi pengalaman, serta menikmati diskaun istimewa untuk semua seminar dan ebook yang akan dilancarkan.



***************************
BAGAIMANA MENDAFTAR

**************************

Yuran seminar adalah 

- RM 199 seorang untuk satu tiket
- RM 195 seorang untuk dua tiket
- RM 179 seorang untuk 3 tiket

Harga istimewa untuk Ahli Kelab Alien sedia ada
- RM 189 untuk satu tiket
- kalau daftar untuk 3 tiket, guna harga RM 179 seperti di atas.

Untuk mendaftar :

1) bank in yuran  ke akaun Alliance Bank 140460010087422 atas nama Kaseh Akademi PLT
masukkan email propertywaltz@gmail.com sebagai notifikasi pembayaran

2) Isi borang pendaftaran dengan mengemukakan butiran bayaran di

Boleh juga beri maklumat pembayaran ke email saya rohaniahnoor@gmail.com

Daftar segera kerana tempat terhad kepada 20 orang satu sesi sahaja.

Jumpa di sana dan selamat datang ke Kelab Alien Hartawan buat semua yang mendaftar!



Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog