Awek baru memang sempurna, rumah baru?

Asal awek baru, mesti cun.
Asal isteri baru, semua mesti OK.

Tapi macamana kalau rumah baru?
Rumah yang baru dapat kunci..
adakah mesti cun?
adakah mesti sempurna?

Ye ke?
Betul ke macamtu?

Haaaa... tak semestinya.
Pemaju ni bina rumah melalui kontraktor.
Kontraktor ni pula ada yang memang teliti hasil kerjanya.. ada yang tak berapa.
Kena pula, mereka bina banyak unit kan..

Ada juga rumah landed yang struktur tanahnya rupa-rupanya tak berapa sesuai.
Mulalah retak sini sana.

Ha... saya ada kupas isu ini dalam Majalah Prospek Hartanah isu Ogos 2014, iaitu isu terbaru.




Majalah ini merupakan majalah pelaburan hartanah berbahasa Melayu pertama di dunia.

Insya Allah, boleh dapatkan di MPH dan Popular Bookstore atau di sesetengah kedai majalah di kawasan Melayu.



Tapi kalau nak mudah, melanggan je lah..
Bayar sekali, mereka hantar ke rumah setiap bulan.

Untuk melanggan boleh terus hubungi Cik Liza di jomlanggan@prospekhartanah.com, atau hubungi 019 2512 819.
Nanti mereka e-melkan borang langganan.

Bagi saya, dah tentulah saya akan kata, wajib beli dan baca artikel ini
terutama jika anda atau keluarga anda, atau saudara mara anda ada beli rumah dari pemaju.

Dan jika anda berminat nak belajar macamana nak check defect rumah dari pemaju ni.. ahaaaa
nantikan pengumuman penting pada hari esok di FB dan blog saya...
jeng jeng jengggg
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog