Homestay disewa sebulan

Homestay Serena Guest House baru sahaja tamat penyewa selama sebulan terus pada hari Khamis baru-baru ni.
Penyewa ni student dari Libya
Mahu datang ke Malaysia untuk buat kursus pendek Bahasa Melayu

Selepas tu, tak tahu lagi mereka akan sambung belajar di mana.

Jadi, kawan mereka yang memang pelajar Sarjana di UKM bantu carikan penginapan untuk sebulan.



Alhamdulillah..  walaupun kalau banding sewa sebulan dengan sewa ikut malam, jauh sewa sebulan lebih murah
tapi rasa rileks sikit lah untuk tempoh sebulan tu.

Penyewa pun baik.
Cleaner yang jaga rumah tu seminggu sekali diupah pula oleh penyewa untuk cuci rumah.

Alhamdulillah.. khamis penyewa sebulan ni keluar, Sabtu ada tetamu lain masuk.
Seorang ibu yang carikan penginapan untuk anaknya dan kawan-kawan anaknya yang ada perlawanan ragbi di GMI.
Homestay saya ni memang dekat sangat dengan GMI juga.





Bertuah anak ini dapat ibu sebegini.
Tolong carikan homestay, bayarkan sewa, siap extendkan lagi sampai ke malam supaya anaknya selesa dan tak berkejar untuk rushing.

 Buat ibu dan bapa di luar sana, kenalpasti minat anak.
Dan berilah sokongan kepadanya.

Saya dulu memang tak nafikan mak ayah saya sokong minat saya dalam pertandingan syarahan.
Tapi masa tu saya juga minat menulis.
Yang ni tiada siapa beri galakan untuk saya terus menulis.
Mungkin sebagai orang kampung, menulis bukan satu kerjaya.
Menulis tak boleh cari makan.

Walaupun dah sangat tertarik melihat iklan intake ASWARA, tapi saya pun tak berani ambil tindakan apa-apa.

Ok,berbalik pada homestay ini,
Serena Guest House ni dekat sangat dengan UKM dan GMI.
boleh jalan kaki ke komuter UKM sahaja.
Kalau yang ada urusan di KL tapi tak ada kereta pun boleh menginap di sini.
Sebab senang ulang alik dengan komuter.

Homestay ini ada 3 aircond.
Penuh perabot dan siap dengan kelengkapan memasak.
Kalau berminat menyewa boleh call atau whatsapp 0192648628
jangan sms sebab sms ni problem sikit.



0