corner lot di melaka bawah harga pasaran

Rumah teres corner lot di Melaka dengan harga di bawah RM 200K, woww.. woww...

Sepupu kawan saya nak jual rumahnya di Melaka.
Di Taman Desa Molek, Air Molek, Melaka.

Rumah teres setingkat corner lot ni tanahnya besar. 2400 kaki persegi.
Ada 3 bilik tidur dan 2 bilik air.
Rumah dah pun diubahsuai dan dibesarkan berbanding rumah asal.





Beranda rumah luas.
Kat garaj tu senang-senang boleh parking 2 kereta.
Manakala di tepi dan depan rumah pula, boleh parking lagi 4 - 5 buah kereta.
Maknanya kalau nak buat kenduri kendara atau kalau keluarga yang besar, memang tak ada isu nak parking kereta.


pemandangan belakang rumah. 


Rumah ni freehold.
Malay customary land, jadi hanya boleh dibeli oleh orang melayu je.
Jadi, kawasan ni memang kawasan orang melayu lah.

Dekat sangat dengan sekolah. Dalam 100 meter ke Sekolah Kebangsaaan Ayer Molek.
Kat depan simpang masuk rumah ni ada deretan kedai dan petronas.
Kat petronas tu juga ada pasar malam setiap hari Khamis.





Nak ke Ayer Keroh lebih kurang 13 km sahaja.
Kalau nak ke Bandar Hilir pun lebih kurang 11km sahaja.

Saya dapati bertentangan dengan rumah ini, ada satu homestay dibuka.

Harga pasaran RM200k
Owner nak jual RM 190K, tapi masih boleh nego lagi kalau betul-betul serius.

Saya berpandangan, rumah ni sangat sesuai untuk kediaman sendiri memandangkan ia dekat dengan sekolah, kedai dan pusat bandar.
Dengan harga yang murah tetapi kawasan yang luas, memang selesa lah untuk seisi keluarga menginap di situ.

Jika berminat, boleh hubungi owner terus En Zahid 0127705121.
0