photo shoot bersama Tilo Tama

Saya tak ada gambar yang nampak professional.
kebanyakan gambar saya adalah dalam posing peace, posing poyo, posing perasan comel  atau posing over.

Cuma ada gambar yang saya gunakan sebagai profile Google+ saya ini sahaja
dan satu lagi gambar muka jarak dekat yang kawan saya, Suhaima dan Saidah tangkap semasa saya sedang asyik dengar kak Fran menyanyi.

dua gambar ni lah yang saya beri pada organiser iProperty Bumi Expo dan Shahril Sidek untuk Convention Freedom.faham-
Saya sendiri bila nak buat banner untuk seminar yang saya anjurkan, saya akan menghadapi masalah mencari gambar saya yang sesuai.

Gambar yang sesuai untuk saya letak kat ebook saya pun tak ada.

Mengenangkan antara isunya beginilah, saya mula merancang untuk mengadakan photo shoot dengan jurugambar professional
saya mahu gambar-gambar yang nampak formal atau kasual tapi sesuai untuk digunakan untuk pelbagai aktiviti  dan produk yang memerlukan gambar saya.

Saya ada seorang kawan sama-sama kolej dan universiti dulu.
namanya kak ezwa tapi di alam siber dia gunakan nama Tilo Tama.

Beliau merupakan jurugambar professional selain bekerja sebagai programmer.

Sebenarnya saya dah berangan dan hubungi beliau sejak bulan 3 lagi.
Tapi masa tu badan naik sikit,
muka pun bulat sangat.
tak sanggup pulak nak mengabdikan muka time-time macamtu.

jadi saya berusaha dengan gigih menurunkan berat badan
turunlah sedikit.. tak banyak..
tapi sibuk memanjang, tak sempat nak set balik tarikh dengan jurugambar ni.

tapi bila pergi diving bulan september, badan naik semula..
aiseyman...

nasib baik bulan ni 3 minggu berturut-turut ada running 10 km dan half marathon
haaaa.. dapat la kurangkan sikit ketembaman pipi dan slimkan sikit perut.

jadi, selesailah sudah sesi foto shoot semalam.




jadi lepas ni, jemput lah saya lagi ya sebagai speaker jemputan atau undang untuk kerjasama buat training
sebab saya dah ada gambar cun nak kasi penganjur untuk promosi..
hehehe...








Terima kasih kepada kak Ezwa atau Tilo Tama atas gambar-gambar yang cun ini.
walaupun saya memang dah comel, tapi kalau tak ada skill fotografer yang terbaik macamni, takkan terkeluarlah kecomelan saya ini sepenuhnya

:)

Jika ada yang berminat mendapatkan servis kak Tilo Tama, boleh hubunginya di akaun Facebooknya
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog