CIF superhero kami!

Sejak 2 minggu ini saya dan rakan kongsi sibuk dengan projek homestay pertama kami.
Haaa... nama pun projek pertama, jadi saya sangat berdebar
tak pasti sama ada lokasi ini berpotensi besar atau tidak
tak pasti juga sama ada saya berbakat menguruskan homestay atau tidak

selama ini hanya sewakan rumah macam biasa je kan..
kali ni buat sesuatu yang baru.

Berkongsi dengan rakan satu universiti yang juga rakan running saya
beliau juga merupakan peserta Seminar Wang Besar dan merupakan salah sorang ahli Kelab Alien Hartawan.




Kami mencuci rumah
Mengecat dinding untuk menambah seri
Membeli belah perabot dan kelengkapan elektrik
dan memasang kabinet dapur



Perabot ada yang terpakai dan ada yang baru

Antara perabot terpakai yang saya beli adalah katil
Set katil terpakai dari hotel
Katil hotel ni kan jenis divan yang kepala dia berasingan
Tapi kat kedai tu katil queen dan single ada. kepala untuk queen dah tak ada

Rasa tak cun la katil queen tak ada kepala, saya cuba kecek lagi kot-kot sebenarnya ada
Maka pekerja kedai pun tunjukkan 2 unit kepala katil yang memang dah lama sangat
Dah kotor dan berlapuk.
Katanya boleh cuci.

Saya cuba beli bawa balik dulu.
Dia janji dengan saya kalau tak boleh dicuci jadi cantik semula, boleh bawa semula ke kedai dan tukar dengan barang lain.
Ok, settt

Jadi malam tadi, saya pun cuba lah buat projek mencuci kepala katil divan ni.

Ini sebelum


Dengan menggunakan kain lembab dan pencuci CIF, ini hasilnya... tara!!



Ini satu lagi kepala... saya tangkap gambar ni masa dah start mencuci bahagian kiri


Ini bila dah siap cuci



Pencuci CIF superhero kami!




6