Boleh ke batalkan pembelian unit developer?

Saya menerima satu soalan melalui email.
Saya kira ramai orang pasti pernah tertanya soalan yang sama.

Saya copy paste soalannya di bawah ini ya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

salam.

kak, saya mohon pendapat
saya nak tanya tentang proses jual beli rumah..

letsay, dah ada booking 1 rumah dengan developer, ada letak booking fees rm1k, rumah pertama, loan 90% + 5%.
surat offer letter dari banker dah dapat, offer letter dar developer pun dah dapat, and sekarang ni both parties proceed stamping dgn legal, siapkan SNP untuk sign..

isu nye sekarang ni jika saya nak cancel kan pembelian rumah ini, possible tak? berbaloi ke sebab unit yg saya pilih ini hanya studio unit. mugkin harga nya akan menngkat, mungkin akan menurun dari tahun demi tahun.

harap dapat advise untuk soalan saya ni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk menjwab soalan di atas, saya telah membuat satu projek berani mati
atau lebih tepatnya, projek berani kena kutuk.

Saya memutuskan untuk menjawabnya dalam bentuk video
Tapi tiba-tiba pula malam tadi lampu study saya rosak. 
Jadi saya tak dapat tambah pencahayaan dari depan.
Lagipun saya guna webcam sahaja.
Saya tak ada handycam atau digital camera.

Saya harap Tuan Fahmie dan rakan-rakan berpuas hati dengan jawapan saya walaupun kualiti video tak ada HD atau 3D

saya pasti, video saya ni tak adalah menyebabkan Najwa Latiff tak boleh cari makan di youtube punya..
:)


3