Boleh ke batalkan pembelian unit developer?

Saya menerima satu soalan melalui email.
Saya kira ramai orang pasti pernah tertanya soalan yang sama.

Saya copy paste soalannya di bawah ini ya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

salam.

kak, saya mohon pendapat
saya nak tanya tentang proses jual beli rumah..

letsay, dah ada booking 1 rumah dengan developer, ada letak booking fees rm1k, rumah pertama, loan 90% + 5%.
surat offer letter dari banker dah dapat, offer letter dar developer pun dah dapat, and sekarang ni both parties proceed stamping dgn legal, siapkan SNP untuk sign..

isu nye sekarang ni jika saya nak cancel kan pembelian rumah ini, possible tak? berbaloi ke sebab unit yg saya pilih ini hanya studio unit. mugkin harga nya akan menngkat, mungkin akan menurun dari tahun demi tahun.

harap dapat advise untuk soalan saya ni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk menjwab soalan di atas, saya telah membuat satu projek berani mati
atau lebih tepatnya, projek berani kena kutuk.

Saya memutuskan untuk menjawabnya dalam bentuk video
Tapi tiba-tiba pula malam tadi lampu study saya rosak. 
Jadi saya tak dapat tambah pencahayaan dari depan.
Lagipun saya guna webcam sahaja.
Saya tak ada handycam atau digital camera.

Saya harap Tuan Fahmie dan rakan-rakan berpuas hati dengan jawapan saya walaupun kualiti video tak ada HD atau 3D

saya pasti, video saya ni tak adalah menyebabkan Najwa Latiff tak boleh cari makan di youtube punya..
:)


Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog