untung ke bukit beruntung?

Salam dari Rome,

saya nak berkongsi satu soalan ini dari rakan Fb saya.
Apa pendapat rakan-rakan, terutama yang tinggal atau bekerja atau tahu lokasi yang dinyatakan di bawah.

Saya copy paste soalannya:

salam, ape pendapat kak ani berkenaan kawsan bkt beruntung? ada harapan x bukit tu nak beruntung? rumah dilelong pd harga tak munasabah. ada peluang pelaburan ke dlm 2 atau 3 tahun lagi disana

Nota: dulu saya bekerja di kilang Perodua di Sg Choh.
Jadi, agak familar dengan bukit beruntung tapi itu 10 tahun lepas.
Share:

12 ulasan:

hafez berkata...

Potensinya ada. Kalau tak, Tesco tak invest kat sana

nizam berkata...

Saya ada rumah di Taman Tun Teja, Batu 16 Rawang... dari KL cuma 25km atau setengah jam saja dan 3km ke atas lagi adalah pekan Rawang. Rumah kos rendah yg saya beli pada harga RM35k pada tahun 1999. Dari dulu sampai sekarang harga naik setakat RM50k saja... walaupun dah ada Tesco Batu 16 dan dah ada pekan baru Rawang dan juga jalan dari Selayang dah upgrade dari 2 lorong ke 4 lorong... hg masih sama... sedangkan Bukit Beruntung perlu bergerak setengah jam lagi ke atas... Nizam.

nizam berkata...

Tapi jika utk sewa tiada masalah rasanya... saya baru bertukar penyewa 3 kali sejak 2002 hingga sekarang.... Nizam.

nizam berkata...

Saya ada rumah di Taman Tun Teja, Batu 16 Rawang... dari KL cuma 25km atau setengah jam saja dan 3km ke atas lagi adalah pekan Rawang. Rumah kos rendah yg saya beli pada harga RM35k pada tahun 1999. Dari dulu sampai sekarang harga naik setakat RM50k saja... walaupun dah ada Tesco Batu 16 dan dah ada pekan baru Rawang dan juga jalan dari Selayang dah upgrade dari 2 lorong ke 4 lorong... hg masih sama... sedangkan Bukit Beruntung perlu bergerak setengah jam lagi ke atas... Nizam.

rohaniah noor berkata...

terima kasih tuan nizam atas komen dan pandangan. memang nampaknya agak suram lagi masa depan pelaburan hartanah di bukit beruntung kan..

Nushaimin Basharudin berkata...

Saya sudah 10 tahun duduk di BB. Alhamdulillah 2 tahun lps dapat beli rumah teres (20x70) pada harga 40,500 dan sebuah low cost flat di Taman Bunga Raya, tingkat 2 pada harga 8,100 dan kini disewa pada harga 150/bulan. Insya Allah bercadang nk cari lagi rumah yg mcm ni tapi dengarnya dah makin susah atau kalau dapat pun mungkin tingkat 3 @ 4. Mungkin susah skit nk cari penyewa.

soleh ida berkata...

Assalamualaikum,sy salehan dr bukit berntung umur 27.nak tanya area bukit berntung ada x syarikat hartanah.sy berminat nak jd ejen.boleh bgtaw x.ni no sy 019-3789223.tq

Monaliza Mustafa berkata...

Assalammualaikum, saya Mona property agent di bukit beruntung & Bukit Sentosa, Jika ada owner yang ingin menjual landed house, inilah masanya kerana permintaan tinggi untuk rumah2 teres dan banglo di sini

Boleh hubungi saya di 0193785302 atau email monalizamustafa@gmail.com

Samsudin Mat Sah berkata...

salam.saya pernah tinggal di bkt beruntung 3, selama 12thn.lau nak dibandingkan dulu n sekarang banyak bezanya. dulu nk cari kedai pun susah, terpaksa keluar 8km untuk beli kicap sebotol.sekarang boleh di katakan macam2 da ada...saya syg nk tinggalkn rumah saya. suasana yg mendamaikn, di sebabkn mengikut suami saya berpindah ke JB.saya ingin menjual rumah kesayangan di bkt beruntung 3.saya dah ubah suai parking kereta cantik, lantai broken marble,cat rumah baru dapur da ada kabinet atas bawah. siapa yang berminat hubungi saya 0196341389/0123390958

zura zurite berkata...

En. Nizam rumah encik di flat tun teja nak bagi sewa ke?dalam harga berapa sewa?

Zana Hisham berkata...

Assalamualaikum semua..sy zana..sy nk.mntk pndpt semua...sesuai taj ubtuk buat invesment hartanah di bukit beruntung...SAya pergi hari ini. Tgk nampk banyak sangat rumah terbuar tak didiami..tp jalan raya diturap baik..minta pendapat semua..terima kasih

faizalj berkata...

Beli je cik. Saya pun ada rumah sebiji kat situ. Beli 2014. Saya bayar bank 465. Saya sewakan 600. Ramai je nak rumah sewa kat situ.

Value pun naik dah. Dulu saya beli 90k. Sekarang x silap dalam 120k.

Jadikla.

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog