Peluang! Wang Tunai RM10K Melayang ke Sisi

Saya bermula dengan rumah PKNS.

Bangga pula saya mengeluarkan ayat di atas.

Ya, saya mula membeli rumah pertama pada tahun 2006, iaitu sebuah rumah kos rendah yang dibina atas kerjasama PKNS dan Getaris Sdn Bhd.

Kata orang, segalanya bermula dengan langkah pertama kan.

Tiada langkah pertama, tiadalah langkah seterusnya.

Pada masa booking tu, saya terbayang-bayang je kisah-kisah projek terbengkalai.
Takut projek yang saya beli ni pun akan masuk surat khabar atas berita yang sama.

hey, walaupun cuma rm42,500 tapi berpuluh-puluh ribu juga tu kan...

Tapi pegawai jualan ni bagitau saya,
You jangan bimbang... projek ini usahasama dengan PKNS. Kalau projek PKNS, mesti tak terbengkalai punya... PKNS jaga reputasi dia.

Bimbang yang muncul sebelum tu terus perlahan-lahan hilang bila tengok logo PKNS kat flyers projek tu.

Alhamdulillah... kurang 3 tahun kemudian, saya mendapat kunci untuk rumah tersebut
dan di situlah saya menginap sehinggalah blog ini di tulis.



Jadi, bangga saya katakan, PKNS ada sejarah istimewa dalam hati saya

Ada kawan-kawan yang juga ada kenangan manis dengan PKNS?
rumah pertama anda dibina oleh PKNS?
unit komersial pertama?
rumah yang anda duduk sekarang?
atau semua rumah anda memang anda beli dari PKNS?

Untuk mengimbau kenangan manis dan istimewa bersama PKNS ni, ada satu pertandingan yang PKNS anjurkan.
Pertandingan Video Kreatif bertemakan PKNS DI SISIMU.
hadiah utama iaitu wang tunai RM 10,000 ditawarkan, selain hadiah-hadiah lain yang kesemuanya bernilai RM 25,000.

Nak sertai pertandingan ni mudah je.
Kawan-kawan perlu sediakan video kreatif tak lebih 2 minit menggunakan apa jua gadget yang kawan-kawan ada.
Kemudian upload video tu dan kongsikan ke LAMAN YOUTUBE PERTANDINGAN INI.

untuk maklumat lanjut, kawan-kawan boleh tengok video di bawah ini.



Kawan-kawan boleh juga melawat BLOG PKNS ni untuk maklumat lebih lanjut.


P/S: ada yang kreatif nak kasi idea videokan kisah saya di atas untuk pertandingan ni? boleh share-share hadiah.
:)
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog