Laporan Domain 3

saya masih lagi sibuk menyiapkan rumah domain 3.

peti ais dah masuk. beli 2nd hand dari en fadzil, seorang juruteknik yang buat bisnes part time jual barang elektrik terpakai.
dia tawarkan mitsubishi atau LG.
agak fobia dengan jenama oppa, saya pilih mitsubishi.



malam tadi, satu bahagian dinding dah saya cat untuk menambahkan seri.
saya cat sendiri je. cat kcc paint jenis berkilat dan boleh dilap jika ada kekotoran.
harganya rm112 untuk 5 liter.







mesin basuh pun dah dipasang.
jenama pilihan adalah sharp memandangkan harganya lebih murah tetapi setakat saya pakai, kualiti jenama ni mmg baik dan tahan lama.
harganya rm 570 untuk 6.5kg.



cuma water heater saya ambil jenama pensonic.
sebelum ni saya biasa pakai jenama panasonic.
dari 5 unit jenama ni yang saya pasang, dua daripadanya pernah ada masalah.
tapi bila dibaiki, dia ok. tak delah masalah berulang.



saya pernah pakai joven dan pensonic, setakat ni belum ada masalah.
cuma joven ni kalau pasang air besar, kena set hampir maksima baru air tu cukup panas.
pensonic yang saya pakai di rumah lebih baik.

jadi untuk kali ini saya pilih pensonic untuk water heater.
harganya pun lebih murah.

selain itu, loceng pintu dan rel langsir pun dah pasang.
cuma langsir ni macam terlebih labuh pula.
nak kena pendekkan sedikit.

esok atau lusa orang pasang gril pula akan datang.
kemudian barulah kitchen cabinet.
untuk kitchen cabinet, saluran paip air di bawah sink perlu diubah sedikit.
akan minta tolong plumber indonesia dekat rumah saya nanti

13