Serin Residency paling murah di Cyberjaya?

Dua hari lepas saya melawat pejabat jualan Serin Residency di Cyberjaya
Dah lama tahu pasal projek ni.. sejak awal 2011 lagi
tapi saya tak beli sebab dah beli projek lain


untuk yang belum biasa dengar pasal serin, biar saya buat sedikit pengenalan

Serin Residency adalah satu projek kondo oleg Villamas, satu pemaju yang mempuyai rekod yang baik
Antaranya Atmosfera Kondominium di Puchong JAya yang menjadi kondo idaman saya satu masa dahulu (huhuhu)
dan Villa Park di Serdang
projek terbaru mereka adalah Zefer Hill di Puchong juga tapi harga memang maut lah!

JIka kebanyakan projek baru di Cyberjaya menumpukan fokus jualan dan layout design kepada pelajar atau expatriate bujang atau dengan keluarga kecil,
Serin tampil berbeza
Konsepnya lebih sesuai untuk kediaman sendiri dan untuk famili
keluasannya 1000 sqft ke atas dengan sekurang-kurangnya 3 bilik
harga pun paling murah, lebih kurang rm300++ sqft ke atas, berbanding projek lain yang mencecah 400++ ke 500++ per sqft

Ada 4 blok kesemuanya
pelbagai jenis layout
Tapi Blok A dan Blok B tu tinggi
Blok C dan Blok D lebih rendah
kemudahannya pun lengkap, ada gelanggang futsal, kolam renang, surau, sauna, gelanggang badminton, BBQ station, gelanggang ola keranjang, bilik membaca, trak jogging, taska, jacuzzi, lap pool, wading pool, kedai serbaneka, cafetaria dan pelbagai lagi.
(oh... mengingatkan saya kehebatan Atmosfera Kondo...)

Lokasinya di belakang Neocyber
jadi, memang tak jauh dari LHDN, HP dan MMU.
Berhampiran Neocyber, bermakna restoran dan kedai tak menjadi masalah.

Jadi 2 hari lepas. apabila saya tiba-tiba bila lalu depan pejabat jualan tu, teringin pula rasa nak tahu apa status terkini jualannya
wahh... hanya tinggal tiga unit yang berkeluasan 2000 sqft sahaja yang tinggal
di Blok D
yang lain sold out
harganya RM 620K
wowww
tapi kalau dikira per sqft, ia sangat murah berbanding projek lain.

untuk unit sebesar ini, ada 4+1 bilik tidur
dan 4 bilik air

masih ada diskaun bumi 7%
dan optional diskaun 3%
optional sebab kita boleh pilih
nak 3% diskaun atau nak perabot
perabot tu adalah kitchen cabinet, 4 air cond dan beberapa item lagi yang dah terlupa pula saya

jadi jika anda bumi, anda boleh ambil kedua-dua diskaun ni dah tak perlu bayar apa2 dah
dengan syarat anda dapat pinjaman 90% la..
kalau pinjaman 70%, kena lah tambah lagi 20%

dijangka siap adalah pada tahun 2014

ini gambar terkini pembinaannya



Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog