duit bawah meja

ramai orang mengaitkan projek kerajaan bila mendengar istilah hulur duit bawah meja.
mereka pasti kata, ala.. pegawai kerajaan la tu nak bagi projek, kena bagi komisen kat dia dulu

tapi pernah tak anda mengalami tawaran bayar duit bawah meja untuk dapatkan unit yang bagus dengan harga dan diskaun pre-launch untuk projek hartanah panasss?



saya ada dengar siapa yang ada beli unit kedai di projek rumah flat atau kos rendah biasa terlibat.
terpaksa sebab yang pegang unit tu dan yang berkuasa meluluskan yang mintak.

biasanya projek-projek yang sangat hot lah, mereka boleh demand duit ni dari pelabur yang bersaing

saya pernah ditawarkan dua kali.
kedua-duanya RM 10K
bermakna, selain duit booking, saya kena tambah lagi rm 10k untuk pastikan saya dapat unit tu dengan harga dan diskaun sebegitu.

di mana dan bila?
tak payah la saya share kot.. nanti ada risiko orang saman saya pulak..

pernah juga real estate negotiator minta dari saya rm5k kalau dia boleh bincang dgn owner untuk turunkan harga RM 10K.

hahahahaha..... yang ni bukan bawah meja tapi atas meja rasanya..
atas meja di belakang owner.. hahahaha

kalau anda, adakah anda akan terima tawaran sebegini?
property panas.. laku macam goreng pisang panass
pasti memang boleh buat duit
diskaun sampai 7% sekurang-kurangnya
di luar beratur orang nak beli

tiba-tiba anda ditawarkan unit dengan syarat tambah cash lagi rm10k untuk duit bawah meja begini?
adakah anda akan terima?

kredit gambar : http://www.wallstreetoasis.com/image/money-under-the-tablejpg?size=_original



5