pecahkan rumah sendiri

semalam saya memecahkan tombol pintu bilik salah satu rumah sewa saya
puncanya? penyewa tu tak bayar sewa dan keluar tapi tak tinggalkan kunci
dia keluar waktu saya sedang bekerja


tombol yang berkualiti
20 kali ketuk dengan tukul besi baru boleh terbuka kuncinya
itu pun tombol tak terpatah atau tercabut pun

hasil pemecahan bilik, saya bertemu dengan ini
tersorok di belakang kertas yang ditampal di dinding
............sigh...............




Share:

11 ulasan:

Mohd Aslam berkata...

Apa benda tu?

Rohaniah Noor berkata...

plaster dinding terkopek dan di bawahnya cat sahaja terkopek

Haruki berkata...

Anie, don't you have spare keys to the room?

Rohaniah Noor berkata...

haruki, hahahaha.. i misplaced the key of this exact room. hahahahaha

sitiezahim berkata...

hadoi...hampeh betul la..

Rohaniah Noor berkata...

sitie, apa boleh buat dah nasib badannnn

Adikchiek berkata...

actually kalau kunci yang jenis tombol yg lock dari dalam tu,no need pecah kan atas ketuk dengan tukul dulu .langkah pertama perlu buat adalah cari kad simcard atas atm kad yg dah tak pakai tu,boleh guna untuk buka kunci tu.just masuk kad tu celah pintu then seret ke atas.coz sye biasanya buat tu smasa duke hostel dulu.coz slalu pintu lock then kunci tertinggal dalam balik.boleh juga guna pembaris besi atas gergaji besi ganti kad tu. selamat mencuba

Adikchiek berkata...

actually kalau kunci yang jenis tombol yg lock dari dalam tu,no need pecah kan atas ketuk dengan tukul dulu .langkah pertama perlu buat adalah cari kad simcard atas atm kad yg dah tak pakai tu,boleh guna untuk buka kunci tu.just masuk kad tu celah pintu then seret ke atas.coz sye biasanya buat tu smasa duke hostel dulu.coz slalu pintu lock then kunci tertinggal dalam balik.boleh juga guna pembaris besi atas gergaji besi ganti kad tu. selamat mencuba

Adikchiek berkata...

actually kalau kunci yang jenis tombol yg lock dari dalam tu,no need pecah kan atas ketuk dengan tukul dulu .langkah pertama perlu buat adalah cari kad simcard atas atm kad yg dah tak pakai tu,boleh guna untuk buka kunci tu.just masuk kad tu celah pintu then seret ke atas.coz sye biasanya buat tu smasa duke hostel dulu.coz slalu pintu lock then kunci tertinggal dalam balik.boleh juga guna pembaris besi atas gergaji besi ganti kad tu. selamat mencuba

Adikchiek berkata...

actually kalau kunci yang jenis tombol yg lock dari dalam tu,no need pecah kan atas ketuk dengan tukul dulu .langkah pertama perlu buat adalah cari kad simcard atas atm kad yg dah tak pakai tu,boleh guna untuk buka kunci tu.just masuk kad tu celah pintu then seret ke atas.coz sye biasanya buat tu smasa duke hostel dulu.coz slalu pintu lock then kunci tertinggal dalam balik.boleh juga guna pembaris besi atas gergaji besi ganti kad tu. selamat mencuba

Rohaniah Noor berkata...

anne, teknik guna kad mcmtu mudah digunakan bila kita nampak lubang antara pintu dan frame pintu, boleh nampak kunci tombol tu. mmg teknik ni popular dan berkesan
tapi dlm kes rumah saya, lubang gap antara pintu dan frame pintu ditutup dengan kayu. sengaja docover supaya keselamatan lebih tinggi.
so kalau nak swipe kad mcmtu mmg susah sebab kad tu kena dilentur seolah2 berbentuk
|_
. |
secara logiknya kalau kad dah berbentuk mcmni, macamana pula nak selit ke dalam kan?

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Highlight

Pengeluaran RM500 KWSP sempena serangan Covid 19. Apa kesannya?

Masih lagi dalam Arahan Kawalan Pergerakan. Semalam Perdana Menteri kita membuat pengumuman, rakyat Malaysia boleh keluarkan wang dari aka...

Popular Posts

Translate Blog

Blog Archive

Arkib Blog