Tunas Manja bukan supermarket semata-mata

3 minggu lepas saya ke kuantan
berkunjung ke rumah adik dan berkelah di cherating
sebelum pulang ke kajang, kami sempat ke Kuantan Parade

ternampak beberapa booth jualan hartanah
hm.. apa lagi, memang minat saya kan..
apa lagi, mengutip flyers lah.

Jadi saya berniat nak kongsikan di sini flyersnya
ok ke tak lokasi ni, saya pun tak pasti sebab saya memang tak mahir dengan kuantan
ye, walaupun asal pahang, tapi pahang tu besar
lagipun dulu masa kecik paling hebat gi temerloh je
minum ABC dan nasi ayam di benteng dah habis syok lah tu
habis moden dah tu..

tapi tak syok kalau kena keluar asrama pakai baju asrama
aduhhh.. hilang glemer rasanya
baju asrama tu dah la tak cukup cantik pada mata saya
mudah kedut, leceh nak seterika
kemudian orang2 kedai tu suka pandang serong kat kami dan perhati kami
puncanya sebab dulu2 ada budak sekolah kami kena tangkap curi barang
isk... ingat semua orang sama ke?

ok berbalik pada hartanah di kuantan yang saya tak mahir sangat selok beloknya

Dua buah hartanah komersial oleh pemaju Tunas Manja Development & Construction Sdn Bhd
tunas manja ni memang terkenal weh kat pahang, terutama kawasan kuantan
sebab mereka banyak buka cawangan pasaraya kat sana


Pertamanya, hartanah komersial di Tanjung Lumpur
Kedai pejabat dua tingkat
asalnya harga bermula dari RM 610,800 tapi masa kami ke sana dah tinggal yang RM 698,800 je
Freehold
Nanti akan ada pasaraya tunas manja di sini




Projek kedua, Pusat Komersil Bandar Indera Mahkota
Harga asal di flyer adalah RM 588,800 tapi kini dah jadi RM 708,800
Akan ada di sini nanti adalah Tunas Manja Indera Mahkota dan Hotel Seri Manja

maaflah flyers ni dah berlipat-lipat sebenarnya
lama sangat simpan dalam beg
tu yang ada seni tambahan kat situ.. seni garis-garis menegak... hehehehe

kalau ada di kalangan kawan-kawan yang ada info tentang dua kawasan ni, mungkin boleh kongsi di sini

Mungkin jika anda berminat, boleh hubungi developer 09-5172088 (pejabat)
atau melissa 012-9523160
miss lim 0169405218
Share:

5 ulasan:

sitiezahim berkata...

tg lumpur tuh mmg banyak projek umah naik skarang...then indera mahkota tuh pon mmg kawasan perumahan yg beeessaaarrrr....heheh

rohaniah noor berkata...

oh.. begitu kah? hm.. bunyi menarik..
tg lumpur bukan ke ada keropok lekor? hehehehe

Unknown berkata...

tg lumpur akan ada satu hospital swasta under kpj betul2 dkt jambatan. So hartanah kaw 2 djangka naik. Projek perumahan juga banyak tgh naik, kebyknnya more than 150k. Inderamahkota mmg bagus, tapi utk commercial property saya x pasti, tapi utk rumah kediaman mmg byk permintaan krn ada UIA n kolej area tu.

rohaniah noor berkata...

unknown, kalau indera mahkota dekat dgn UIA dan kolej, pasti akan ada demand utk kedai makan, kedai fotostat, dobi, kedai runcit. bunyi mcm lokasi yg bagus ni...

Unknown berkata...

Boleh le kalu berminat, sbb saya tengok ada satu kaw lama area kolej shahputra n kolej komuniti mara, kedai makan dah tumbuh mcm cendawan dan sentiasa penuh. kalu nak buat kedai stationary kena survey market dulu atau sediakan blueprint tgk future prospek. Tapi dekat kaw IM ni juga ada satu lagi projek perumahan yg bagus krn ada propose untuk new state admin city. Rasanya mgkn biasa dengar 'Kota SAS'. Saya ada sambar satu teres setingkat, 150k je, buat bank loan. Ingat nak buat homestay, hopefully berjaya, insyaAllah.

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog