lawatan ke Empire SOHO



Selasa baru-baru ini saya terlibat dalam satu projek photo shoot.
Bila saya dapat tahu je yang sesi penggambaran akan dijalankan di studio jurugambar di Empire SOHO, saya melompat gembira.
Sebab saya sebenarnya sangat kesal terlepas peluang membeli unit di sini.
Pada masa mereka mula jual unit ni iaitu pada tahun 2007, saya memang masih baru dalam pelaburan hartanah.
Jadi bila projek ni buat di sini, boleh lah saya masuk ke dalam SOHO itu sendiri.
Boleh lah melawat dan mengkaji.

Harga developer dulu baru rm208k ke 238K.
SOHO duplex dalam projek bercampur dengan kompleks membeli-belah dan hotel.
lokasi sangat bagus, betul2 sebelah dengan Federal Highway.
Dekat dengan Subang Parade.

Harga subsale sekarang dah boleh mencecah rm480K
sewa pula dalam rm 1800 - rm2500.
untung kan pada pembeli pertama?

Saya teringat tahun lepas saya pernah utarakan soalan ini kepada panelist Nancy Ng, Juanita Chin, Michael Tan, Dr Peter Yee dan Ho Chin Soon berkenaan potensi SOHO.
Nancy ng memberi jawapan, setakat ini beliau tidak nampak rakyat Malaysia benar-benar bersedia untuk berpindah ke SOHO sepenuhnya.
Beliau belum nampak demand yang bagus.

Tapi bila saya melawat ke SOHO Empire ni, apa yang saya nampak ia sangat bertentangan.
SOHO dijadikan pejabat kecil yang mempunyai kelas yang tinggi.
Firma guaman, studio fotografi dan mungkin firma arkitek sangat sesuai dengan pejabat berkonsep begini.
Kecil tapi mewah.



Studio yang saya pergi ni disewa pada kadar rm1800 dan memang saya nampak praktikaliti di situ.
Ruang bawah dijadikan studio penggambaran dan mini pejabat / workstation.
Ruang di tingkat atas (duplex) sepatutnya ruang bilik tidur tapi dijadikan ruang make-up dan tukar baju.





Hm.. teringat SCOTT SOHO yang saya sangat berminat nak beli tahun lepas tapi tak berani beli disebabkan risau potensi SOHO...
2