Innertalk workshop dan saya

Hadiah hari lahir tahun 2009, saya menerima satu hadiah yang sangat bermakna.
Kawan saya menghadiah saya sekeping cd audio subliminal programme yang dipanggil InnerTalk.
Ia merupakan satu rangkaian program subliminal yang dicipta dan dipatenkan oleh Dr Eldon Taylor dari Amerika.
Dr Eldon telah mencipta satu rangkaian produk yang dapat mendidik dan mengubah minda separa sedar kita kepada sesuatu target yang tertentu melalui audio seperti muzik instrumental dan sound effect mcm bunyi ombak, burung dan bisikan suara.




Setiap audio berbeza2 berdasarkan apakah yang hendak kita didik subconscious mind kita.
contohnya bagi cd yang bertajuk Self Discipline and Determined banyak mengubah minda separa sedar pendengar cd tu supaya secara automatik menjadi seorang yang berdisiplin dan rajin berusaha di dalam pelajaran atau pekerjaan mereka.
Ada satu lagi contoh, cd yang bertajuk Freedom From Stress mengajar minda separa sedar kita utk relaks dan tidak stress.
Satu lagi contoh cd yang bagus adalah Forgiving and Letting Go. Ia menyebabkan kita secara automatik rasa hilang marah, dendam, sedih dan kecewa terhadap orang yang melukakan hati kita dan kita berjaya melepaskan sesuatu hal yang menyedihkan tu.
Selain tu ada juga tajuk seperti Loss of a Loved One, utk mereka yang sedang bersedih dan rasa hilang semangat kerana kehilangan orang yang tersayang.

Cd yang kawan saya beri tu saya dengar setiap malam berturut selama 3 bulan.
sebenarnya saya bukan dengar beriya2 pun.
saya cuma pasang sebelum tidur dan biarkan ia terpasang sehingga lah saya bangun tidur esok pagi.
Tajuk apa cd tu, biarlah menjadi rahsia...
tapi jujur saya katakan, lepas 2 minggu, saya terasa kesannya.
lepas 3 bulan, memang boleh dikatakan ia 90% berjaya mengubah diri saya dan minda saya.
Terasa sangat berbeza dan yang istimewanya perbezaan itu datang secara semulajadi.. bukan kita rasa dipaksa atau terpaksa..




so, minggu lepas ada workshop InnerTalk ni di pejabat mereka di Damansara Perdana.
saya pun tak melepaskan peluang untuk hadir kerana saya mmg dah target nak beli beberapa lagi tajuk untuk diri saya sdr, adik saya dan kawan saya.
Sebab bukan apa.. produk InnerTalk ni takde dijual di kedai2 muzik atau kedai buku.
Dulu je ada di Popular Bookstore tapi utk tajuk yang terhad.
Kalau tak, kena order direct dari company pengedar ni.
Tu yang bila ada sesi workshop mcmni, saya pergi.
Sebab boleh beli cd tu sambil mendengar penerangan dari pihak InnerTalk sendiri.

ada promosi, beli 5 percuma 1.
apa lagi.. saya pun borong la..hehehe

contoh testimonial dari pendengar program InnerTalk, selain diri saya sendiri ;)

Mrs. Lam, Subang, July 2011

I bought “Using Both Halves of the Brain”, “Accelerated Learning & Study” and “I Can: Building a Child’s Esteem” for my two sons age 7 and 13 years old. As advised I play the CD’s systematically throughout the day and night even while they are sleeping.

One week later to my amazement my eldest son asked me to buy books for him to read and he is actually reading the books every day. Previously he has no interest in reading books at all. One day while driving home with my sons as usual we would talk and laugh throughout the journey, I was saying that there are so many humps we had to go over and my youngest son suddenly mentioned to me that we are passing through hump number 16 now. As I recounted back, he was right and what surprised me is that he wasn’t even paying attention to the humps –he is using his right brain!

Looks like the InnerTalk program is bringing positive changes to my sons.

Mrs Lam, Subang
July 2011

satu lagi testimonial

Cecelia, June 2011

For the past 11 years my husband smokes 1 packet of cigarettes every two days and has been trying to quit without much success. In March 2011, I was introduce to InnerTalk and bought a title named Stop Smoking.

My husband plays the CD throughout the day and night. Within 2 months he has smoked very much less. Now he smokes only when the urge is very strong and that also he takes 1 or 2 puffs before dousing the cigarette.

I believe very soon he will totally stop smoking.


Cecelia

June 2011

Testimonial ini saya ambil dari laman web InnerTalk tu sendiri.
untuk makluman lanjut, kawan2 boleh la lawat laman web InnerTalk: http://www.innertalk.com.my/

atau boleh juga cari mereka di FB


enjoy the video on the products.

5