Baju kurung untuk raya

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

penyata faedah untuk cukai: Alrajhi vs Alliance episod 2

29 April 2011


sambungan dr entri lepas.


hm.. 2 hari menunggu khabat berita dari alrajhi, memang takde khabar berita.
agak panik juga... akhirnya pagi rabu saya menelefon customer service alrajhi.
mereka kata memang ada terima request dari saya. tapi pihak cust service tak dapat bantu.
sebab perkiraan profit rate ni cuma ibu pejabat je yg boleh buat. mereka je yg boleh keluarkan amaun.
So kena tunggu penyata yg ibu pejabat keluarkan. biasanya mengambil masa 7 hari.
7 hari? terkejut saya...
"tapi saya dah nak kena bayar cukai sebelm 30hb ni puan... macamana? bantulah saya.."
Jadi saya minta juga bantuan pegawai tu... tak salah saya namanya puan dahlia.
saya cakap, "its ok kalau penyata tu ambil masa 7 hari untuk hantar kepada saya. at least, bagilah amaun berapa profit tu dulu.. dpt figure tu je dah ok lah utk saya key in ke dlm e-filing.
Puan Dahlia kata, dia akan cuba, nanti dia telefon semula.

petang dlm pukul 3 puan dahlia telefon saya semula.
dia bgtau dia cuma dapat tolong bg roughly figure sahaja utk sepanjang 2010.
penyata pendapatan tu 7 hari bekerja biasanya mereka ambik masa utk hantar kepada pelanggan... hm...
ok la.. dpt figure dulu pun dah cukup utk isi e-filing.

khamis, saya dpt call dari alrajhi lagi, bagitau yg mereka akan pos penyata tu ke rumah saya...
so slowwwww.... kan?
tp since bank tu dah bagi saya loan, saya tetap bersyukur juga. tak mau la komen lebih2...

so hari ni e-filing dah selesai. bayaran pun saya dah buat.
memandangkan amaun yg saya bayar tu... hm.. nempaknya lepas ni saya akan lebih lantang lagi lah bersuara jika ada projek2 membazir wang pembayar cukai ni oleh pihak2 tertentu... hehehehe

3 ulasan:

Haruki 1 Mei 2011 9:10 PTG  

Next year jgn buat e-filing last minute!

sitiezahim 2 Mei 2011 7:26 PTG  

hahahaha..teruskan usaha anda :P

eun-yong 2 Mei 2011 11:31 PTG  

haruki, mmg hajat tak mau buat last minute tp apakan daya... bulan mac - april mmg waktu yg sangat busy dgn assignment dan mid term test. tp next year mungkin ada perubahan sebab jadual semester dah berubah.

sitie, hahaha... nasib la.. dah usaha sehabis daya

Catat Ulasan

Ada komen atau pendapat? mari kongsikan...

Calculator

the blogger

Foto Saya

she is a property blogger, a property investor and a property investment coach. She got a degree in IT from UTP and degree of legal studies from UiTM. Her aims are to be a self-made millionaire, open her own legal firm, achieve financial freedom, help those abused or unfortunate women and child and to love all creatures in this world, especially cute cats and greeny turtles.

Credits

The photo in the banner is provided by FreeDigitalPhotos.net

Copyright

Copyright © Propertywaltz.com. All rights reserved

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP