Operasi potong air Domain Neocyber

Sejak malam kelmarin Domain Neocyber bergegar.
Bukan sebab gegaran gempa buni atau bencana tsunami tapi sebab operasi potong air oleh pihak management.
Operasi untuk unit2 yg ada tunggakan bayaran maintenance bg bil ke4 2010 iaitu bg Okt, nov dan disember 2010.
sapa belum bayar bil ni... siapppp!

SAya sebenarnya tak tahu cerita pun pasal operasi ni...
tapi...
tiba2... pukul 11.30 malam kelmarin dpt panggilan dari penyewa rumah kawan saya.
Air takde... ha?
mereka baru balik dari jalan2 di melaka... tengok2 air takde.
saya yg innocent ni, minta mereka hubungu security utk bantu.. manalah tahu ada org main meter air ke kan... (sebenarnya mustahil sbb meter air dlm bilik khas yg berkunci... hehehehe)
Then saya tido dgn aman..

Sekali esoknya iaitu semalam pagi mereka call balik.
katanya mmg dipotong sbb ada tunggakan maintenance lebih 1000.
Haaa?
Dari pejabat saya minta excuse ke domain sebentar.. ak tahu cerita sebenar.
rupanya pejabat maintenance dah kecoh dr semalam pasal hal ni.. hehehe...
dan mmg betul tuggakan sejak oktober 2010 hingga sekarang berjumlah rm1062.. hahaha

puncanya?
hm.. rumah ni special deal. maintenance charge sumer tenant bayar.
masa tenant lama keluar, saya lupa nak tolak maintenance tertunggak ni dr deposit dier..
silap saya sbb saya masa tu baru je diamanahkan jaga rumah ni..
dan tolak duit maintenance adalah di luar kebiasaan.. sebab biasanya kan kita tolak duit api, air, indah water, astro jika ada dan internet je.
so masa tu mmg tak terfikir nak tolak duit ni dan minda separa sedar saya mmg masih berfikiran kawan saya la yg bayar.. macam rumah saya kan...

Then penyewa baru pun belum bayar maintenance utk feb dan mac 2011 sebab bil maintanane pun baru je keluar.
tu yg sampai RM1062 tu,,,

hm.. apa lagi.. semalam saya guna duit saya dulu la.. bayar dulu kasi settle.. kasi air boleh sambug balik,
then claim balik la dgn kawan saya dan penyewa baru
kawan saya pulak nnt kena claim balik dgn penyewa lama.... huhuhu

nasib baik rumah saya dan rumah adik tidak terbabit dlam ini situasi....hehehehe

.... ramai penyewa domain ambik cuti kecemasan semalam sebab nak settlekan hal ni dan dptkan air semula tp kalut la sbb kena tunggu owner bayar maintenance dulu,... wooohooooo
mungkin juga mereka terpaksa cuti sebab tak boleh mandi.. hahahaha
5