kasi settle semua...


hm.. saya nak refinance rumah saya di vista angkasa.
bank lama, alrajhi dah advice lawyer saya, kak hazlin utk bayaran penyelesaian pinjaman lama.
yg bestnyer al rajhi ni... tiada lock in period. so walaupun baru beli tak sampai 3 tahun, saya dengan tidak bersalah refinance rumah ni tanpa dikenakan penalti.. hehehehe

alrajhi suruh saya settlekan cukai pintu, cukai tanah dan maintenance tertunggak sebelum boleh tutup buku pinjaman tu.
cukai tanah mmg tiada masalah sebab mmg bayar kat JMB kan. cuma cukai pintu dan bayaran maintenance sahaja la kena settle.

jumaat lepas dah settlekan bayaran maintenance.. so tinggal cukai pintu sahaja nak kena settlekan segera.

Pejabat JMB Vista Angkasa. entah kenapa saya nampak kerani tu macam muka blogger ctfarazila... kerani tu ada bakat kalau jadi adik dier.. hehehehe
Share:

3 ulasan:

Farazila Wahab berkata...

what???? hahahhaha....
bolehla jadi adik angkat saya sebab saya xde adik...

Haruki berkata...

Wow, more cash for yr next property...

Rohaniah Noor berkata...

hahaha... fara.. you need to meet her la.. stp kali saya jumpa dier, saya ingat fara... hahahaha..

haruki, yesss yesss... bulan 6 mau shopping ni.. tgn dah gatal.

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Highlight

Pengeluaran RM500 KWSP sempena serangan Covid 19. Apa kesannya?

Masih lagi dalam Arahan Kawalan Pergerakan. Semalam Perdana Menteri kita membuat pengumuman, rakyat Malaysia boleh keluarkan wang dari aka...

Popular Posts

Translate Blog

Blog Archive

Arkib Blog