kasi settle semua...


hm.. saya nak refinance rumah saya di vista angkasa.
bank lama, alrajhi dah advice lawyer saya, kak hazlin utk bayaran penyelesaian pinjaman lama.
yg bestnyer al rajhi ni... tiada lock in period. so walaupun baru beli tak sampai 3 tahun, saya dengan tidak bersalah refinance rumah ni tanpa dikenakan penalti.. hehehehe

alrajhi suruh saya settlekan cukai pintu, cukai tanah dan maintenance tertunggak sebelum boleh tutup buku pinjaman tu.
cukai tanah mmg tiada masalah sebab mmg bayar kat JMB kan. cuma cukai pintu dan bayaran maintenance sahaja la kena settle.

jumaat lepas dah settlekan bayaran maintenance.. so tinggal cukai pintu sahaja nak kena settlekan segera.

Pejabat JMB Vista Angkasa. entah kenapa saya nampak kerani tu macam muka blogger ctfarazila... kerani tu ada bakat kalau jadi adik dier.. hehehehe
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog