How You Can Become a Multi Millionaire Real Estate Investor by Milan Doshi

 
This article is adopted, with permission, from rohaniahnoor.blogspot.com

"How You Can Become a Multi Millionaire Real Estate Investor"
atau versi BM bertajuk "Bagaimana Anda Boleh Menjadi Jutawan Hartanah Terbilang" by Milan Doshi

Buku ini setebal 321 muka surat, detail dengan pengenalan, tips, panduan dan segala pengiraan berkenaan pelaburan hartanah.
Boleh dikatakan sangat detail.
rasanya kalau anda banyak tak tahu tentang hartanah ni, anda boleh tahu hampir semua teknik dan bagaimana pelaburan ini dilakukan dengan membaca buku ini.
Pengiraan yag diajar memang lengkap. Tidak selengkap yang ada dlm buku azizi ali dan renesial leong sekalipun.

Isi kandungan buku ini meliputi:
- Lets Get started
- what you need to know when buying a property
-legal and tax issues made simple (tapi pening gak kepala nak memahaminya... hehehe)
- Getting the best financing package
-insight into real estate agents and negotiators
- managing your real estate investments
-other crucial issues in property investment

ni tajuk-tajuk besar je.. setiap tajuk besar ada 3 - 9 tajuk kecil.
memang lengkap, jelas dan letih lah membacanya... hehehe
tp soal letih membaca tak sepatutnya jadi masalah kan..
itu sebab diciptanya bookmark.
untuk menanda di mana kita berhenti membaca supaya dapat menyambungnya lain kali.
Itu juga gunanya rak buku.
supaya buku yang disimpan lepas dibaca mudah untuk diambil dan dibaca semula untuk ulangkaji dan pemahaman yang lebih...

tips yg saya paling ingat, kalau nak beli condo atau apartment, jangan sesekali beli unit di tingkat paling atas.
juga, beliau mengatakan mindset terbaik dlm pelaburan hartanah adalah bila dah membeli satu unit yang baik, jangan sesekali menjualnya.
Kenapa? hm.. kena la beli dan baca..

Harga buku rm69.90 tapi saya beli buku ni semasa attend talk milan doshi dlm seminar iProperty tahun lepas dengan harga rm60.
kalau versi BM murah sikit, rm59.90 tapi milan tak bawak versi BM masa tu.
0