Unipark dah ada penyewa

Rumah Unipark kawan saya yg saya dok perkatakan sejak dua menjak ni dah pun ada penyewa.
Student KLIUC chineese dari Brunei.
Mak dia call dr Brunei utk deal rumah ni.
Dah jumpa anaknya sabtu lepas, alhamdulillah kedua2 belah pihak gembira dan bersetuju teruskan deal.
So, saya dah book perabot. Rumah pun dah cuci.
tunggu perabot sampai dan saya mencari mesin basuh dan peti ais.
Tengok lusa insya allah sempat shopping
Kemudian cari kerusi dan langsir.. mungkin nak ke ikea.
did i just mention IKEA? wow! menarik tertarik!

Mak student ni kata, anak dia nak cari rumah sewa sebab tak puas hati dgn asrama KLIUC.
Saya tanya la anaknya kenapa?
anaknya kata, ada 3 sebab utama.
pertama, dia tak merokok. Jadi bila ramai budak2 kat hostel tu merokok, dia tak tahan.
Tak tahan dengan bau sampai boleh mengangu ketenangan hidup dan study dia.
Kedua, sebab faktor kebersihan.
Dia cakap, walaupun toilet ni hari2 ada org cuci, tapi tak nampak bersih pun.
sebab pengguna toilet tu tak tahu menggunakan tandai dengan cara yg bersih.
Cerita detailnya tak sesuai ditulis di sini tp boleh saya katakan antara punca masalah kebersihan ni adalah awang hitam yg ramai kat asrama tu la...
setakat ni nampak awang hitam kat Unipark masih terkawal..
jangan la mereka memenuhi Unipark nanti... huhuhu
sebab ke3 pulak sebab susah nak guna mesin basuh.
ada 4 mesin basuh yang mengunakan syiling di sana utk kemudahan student.
tp mesin2 ni selalu rosak. ada waktunya hanya 1 je yg berfungsi tp kena tunggu la pulak..
dryer pun selalu meragam.
ada satu ketika tu, dia dok tunggu dryer tu keringkan cadar yg dia basuh.
dryer ambil masa selama 45minit.
sekali tengok cadar yng dia basuh tu tak kering pun...masih basah tp panas.
hehe.. kesian budak-budak...
tu yg dia frudt dan nak duduk di condo ni.

Ok, penyewa nak pindah masuk 1 november 2010, sepatutnya masih banyak masa.
tp saya ada exam minggu depan. so saya yg dah takde masa.
by hook or by crook, rumah mesti siap paling lewat Jumaat!
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog