hamper hari raya untuk 5 bestfriend

Telah pelbagai kali saya membaca, diingatkan dan mengingatkan tentang pentingnya team yang bagus bagi seorang pelabur hartanah.
team ini adalah banker, lawyer, handyman dan real estate agent.
azizi ali dan renesial leong menagjar kita supaya mewujudkan team ini supaya pelaburan dan pengurusan hartanah kita menjadi mudah.

namun juanita mengajar saya satu konsep baru semasa seminar baru2 ni.
there are 5 bestfriend for a property investor, that are:
- plumber / handyman
- real estate negotiator
- banker
- lawyer
- tenant

ya, tenant termasuk sebab mereka yg bantu bayar hutang bank kita.

kata juanita, hubungan kita dgn mereka ber5 ni perlu baik..
bukan sekadar semasa kita memerlukan perkhidmatan mereka, baru kita mencari mereka.
sebagai contoh, mereka sendiri apabila ke luar negara dan terjumpa souvenir yang menarik, mereka akan teringat untuk membelikannya kepada 5 org bestfriend ini.
anggap mereka sebagai rakan dan keluarga
dan tunjukkan kepada mereka bahawa walaupun kita sedang bercuti, kita tetap ingat mereka.

menjadi anak murid yg baik, saya cuba mengikut jejak langkah mereka
jadi, minggu lepas saya pegi shopping hamper raya utk banker, lawyer, electrician dan tenant saya yg beragama islam.
tapi utk lawyer saya, puan hazlin, yg paling mahal la antara hamper2 tu semua.
sebab mmg dah lama saya nak bgtau dia saya amat berterimakasih pada pertolongan dan bantuan yg diberikan kepada saya selama ni.
kepada anak sedara puan hazlin yg merupakan geng study saya, anim hm.. dier banyak gak tolong ni.. esp kadang2 jd posmen antara saya dan puan hazlin.
ok, hari ni besday anim. nanti saya belikan sesuatu ya!
(janji kat sini takper sbb anim tak baca blog saya.. hehehe)


hamper utk lawyer


hamper dlm troli

Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog