Alam Idaman - sign s&p

Semalam saya dah sign s&p untuk alam idaman saya... akhirnya..
Loan saya apply dengan 3 bank, alrajhi, RHB dan Public Bank, semuanya lulus.
Tapi saya pilih Alrajhi sebab islamic loan package dan sebab banker tu saya dah kenal lama.
Public Bank offer islamic juga tapi malangnya lambat sangat lulus. saya dah sign letter offer alrajhi dah masa tu...
hm.. nampaknya dah 2 kali saya tolak loan Public Bank. belum berjodoh kot..

Construction sedang rancak berjalan. Ground floor dah naik, so akan naik tingkat 1 pula.
Harapnya ada la kopitiam atau coffee bean bukak kedai kat shop lot tu.
Harapnya projek ni siap lebih awal dari yg dirancangkan.
Saya pula tak sabar nak mandi swimming pool di sini pula.. hehehe

(Maafla ye.. rumah saya duduk mana lah ada swimming pool...
rumah kat kampung laaagila.. sungai kecik dlm ladang ada la..org kampung katakan...
tu yg saya jakun sikit dgn swimming pool ni.. hehehehe)

Saya difahamkan mulai bulan 8, discount 10K akan dikurangkan menjadi 6K sahaja.
Maknanya kalau sekarang saya hanya perlu bayar kurg 2K sebagai deposit, nanti siapa yg book selepas 1 ogos kena bayar 2k (desposit sekarang) + 4 k (lebihan diskaun 6k tadi) = 6k la sebagai deposit.
so kalau ada yg berminat dengan alam idaman, boleh la book segera.
call mr cheeh 0122284466
bgtau dia yang anda dapat tahu projek dan pakej ni dari saya ye.. Anie
Share:

Tiada ulasan:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Highlight

Pengeluaran RM500 KWSP sempena serangan Covid 19. Apa kesannya?

Masih lagi dalam Arahan Kawalan Pergerakan. Semalam Perdana Menteri kita membuat pengumuman, rakyat Malaysia boleh keluarkan wang dari aka...

Popular Posts

Translate Blog

Blog Archive

Arkib Blog