saya budak baru belajar


result sudah keluar.. alhamdulillah lulus semua subjek.
termasuk subjek intellectual property law 1 yg sangat susah itu.
lulus dengan jayanya setelah bertugkus-lumus membaca, memahami, menyusun semula isi-isi penting dan membuat nota sendiri berasaskan konsep "IP law for dummies"..
saya la 'dummies' yg dimaksudkan tu..
tp alhamdulillah berkat nota dummies tu, dummy ni lulus dengan jayanya
cuma kurang puas hati dengan law of association.. memang teruk saya jawab soalan part c haritu..
apa boleh buat, tu je rezekinya...
tapi kesimpulannya, saya tetap bersyukur sebab lulus semuanya...

sepertimana yg saya selalu tulis di sini, saya ni masih belajar
saya masih belajar utk menjadi seorang pengamal undang2
saya masih belajar untuk menjadi pelabur hartanah
saya bukan azizi ali atau milan doshi
saya tulis blog ni bukan nak menunjuk pandai
saya tulis blog ni bukan nak mengajar sebenarnya

pada asalnya saya tulis blog ni sebab saya suka menulis
daripada saya merepek tulis pasal cerita tak de faedah, bershopping, jumpa kawan, mengumpat..
baik saya tulis apa yg saya suka utk rujukan saya sendiri

jujur saya katakan, saya tulis blog bukan bertujuan utk org baca.
saya tulis utk diri saya sdr..
cuma kalau ada pembaca berminat nak baca, saya alu2kan

oleh kerana saya baru belajar
saya bukan milan doshi yg dah terbukti jutawan melalui hartanah
maka janganlah percaya apa yg saya tulis bulat2
study sendiri pasal hartanah
dapatkan pengalaman tokoh2 terkenal yg dah pun menjadi jutawan
dan kemudian, sila buat perkiraan sendiri

cerita saya cuma cerita org yg sedang belajar
masih bertatih
kalau saya jatuh, saya bangun sendiri
kalau anda jatuh disebabkan apa yg saya tulis? maaf saya tak bertanggungjawab
sebab saya dah tulis dengan jelas disclaimer atau penafian saya
blog ni cuma utk perkongsian pengetahuan dan pengalaman sahaja

cuma prinsip asas yg saya pegang dlm pelaburan hartanah ni adalah prinsip yg diajar oleh azizi ali, renesial leong dan milan doshi
dan sedikit mula sedikit ajaran dr peter yee
tp aplikasinya dah tentu tidak sebijik2 sama

maka jika anda nak memulakan langkah dlm hartanah
jgn belajar dr saya
jgn belajar dr org yg dia sendiri goyah nilai pelaburannya
belajarla dr tokoh yg dah menjadi jutawan dlm bidang ini
belajar lah dr mereka 4 org yg saya sebut ini
pastikan anda baca buku2 mereka dan hadir seminar mereka
lakukan apa yg mereka ajar
elakkan apa yg mereka tidak galakkan
insya allah anda akan berjaya

p/s: belajar IP law dari Professor Dr Lim Heng Gee, tokoh IP terkemuka di Malaysia memberikan kejayaan saya dlm peperiksaan IP law 1 ini...
begitu juga hasilnya bila belajar constitutional law dengan Prof Emeritus Dr Shad Saleem Faruqi, tokoh undang2 perlembagaan yg terhebat dan pakar rujuk terkemuka di malaysia
alhamdulillah...
terima kasih Prof Lim dan Prof Shad
(nota yg bersepah kat belah2 belakang dlm gambar tu nota org lain pulak...
bukan saya punya semua...
teh cameron 2 kotak tu pulak tiada kaitan dengan peperiksaan.. hehehe)
0