• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Jom Cari Rumah di Johor

    Sabtu Ahad ni jom jumpa di Plaza Angsana, Johor Bahru untuk Jom Cari Rumah. Slot saya, sabtu jam 4 petang ya.

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

Suri Puteri






Dah lama saya nak tulis pasal projek ni.
Mungkin dah agak terlewat kan....
tapi takper.. sebagai catatan peribadi saya, saya tulis juga la di sini.

Sebenarnya saya dah lama dah pergi melawat site Suri Puteri ni.. bulan lepas.
tertarik dengan review oleh iproperty.com
kemudian ada satu blog reader letak komen, tanya pasal suri puteri.
tu yang saya pergi melawat kejap tu.

suri puteri ni projek bercampur.
pusat komersial yg terdiri dari kedai pejabat dan serviced apartment.
saya suka lokasinya.. dekat dengan pusat komersil seksyen20
mmg dekat sangat dengan kedai2, bank, KPJ Hospital, sekolah, kilang, hotel De Palma..
dekat dengan pusat bandar shah alam.
Leasehold sehingga 28 okt 2108.


serviced apartment mewah yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan antaranya:
- kolam renang
- taman permainan
- gym
- sauna
- reflexology path
- taman berlanskap
- barbeque pits
- games room
- bilik komputer
- study room
- laundry
- mini market
- taska
- tadika
- cctv
- pengawal keselamatan

Projek serviced apartment ni ada 2 blok. Blok A dan Blok B

Blok A ada 2 jenis.
Type B 1130 sqft: 3 bilik tidur 2 bilik air
TYpe B1 1141 sqft, 3 bilik tidur 2 bilik air juga.

Blok B ada 2 jenis.
Type A 1345 sqft. 3 bilik tidur 2 bilik air
type A1 1012 sqft 3 bilik tidur 2 bilik air

(ok rohaniah.. kesimpulannya semuanya 3 bilik tidur 2 bilik air.. lol...)

semua sekali ada 352 unit sahaja.

harga projek ni agak dasat juga la..
masa saya ke sana harga yg tinggal dlm 300K++
ada less 10% untuk bumi
so masa tu ada satu unit tu lepas diskaun harga dlm rm269K utk type B
ni yg paling murah la ni.
ada juga unit Type A.. masa tu cuma tinggal 5 unit.

kalau berminat, bayar booking rm1k sahaja.
tapi kalau kita bekerja dengan Bank Rakyat, hanya perlu bayar booking rm500 je.. ada special sedikit.
sebab projek ni dicagarkan ke bank rakyat.
maintenance fee pula dalam 20seb per sqft. kira orait la utk kemudahan sebanyak tu.

Unit akan diberi 2 lot parking basement
dan juga 3 access card.
selain tu, pada masa saya dtg ni, developer akan beri cash voucher sebanyak rm2K utk ikea.
utk membeli perabot la..

nama developernya SC Land.
projek terdahulu adalah Suri Kepayan di KK, Suri Intan di Temerloh, Suri Puri di Sri Damansara, Suri Surian di BAtu Caves, Saujana Gombak di Gombak dan Taman Bukit Serdang.
tapi marketing dilakukan oleh Kim Realty.

Bila saya tanya salesperson tu, berapa anggaran harga sewa di sini, belia kata anggaran dalam rm1300 untuk unit kosong dan rm1500 untuk fully furnish.

Ada satu perkara tak best pasal projek ni.
saya dengar bahawa projek ni projek yg lambat siap.
construction nyer pernah tersangkut.
hm.. mungkin tu sebabnya bila saya tengok bangunan yg sedang dibina tu, batu batannya dah kehitaman...
tak nampak mcm batu dan simen baru...

Pendapat saya, kalau beli utk tinggal sendiri di Shah alam.. ingin hidup selesa dengan kemudahan yg baik dan furnishing mewah, mungkin ini satu pembelian yg baik.
sebab kawasan persekitarannya terbahagi dua suasana.
Di sebelah Persiaran Tengku Ampuan menawarkan lot-lot komersial yang boleh memenuhi keperluan harian.
Di sebelah Persiaran Jubli Perak yg akan menjadi pintu masuk projek ni pula lebih sunyi dan tenang.

tapi kalau nak beli untuk disewakan, mungkin ada projek lain yang lebih menguntungkan.

Kalau berminat, boleh hubungi salesperson Mr Chris 012-6231772
atau layari laman web http://www.suriputeri.com.my/
Share:

Your race your pace



Baru tengah hari tadi balik dari KL
saya menyertai Stadard Chartered KL Marathon
sebab saya tak terer, saya masuk kategori 10 km je...
tak macam ada kawan satu universiti saya tu, aiza.. masuk half marathon iaitu 21km.
Kata-kata di tajuk entri ni pun dia yang bagi kat saya.

Alhamdulillah, larian bermula jam 7.08 pagi tadi dapat saya tamatkan dalam masa 95 minit.
Tidak hebat tapi tidaklah paling corot.
Catatan masa hampir sama dengan prestasi saya semasa Bareno Run bulan 4 tempoh hari.
walaupun 2 bulan berehat tapi prestasi maintain, bangga juga. hehehe
tapi kawan saya, chan menunjukkan peningkatan dari larian lepas. Syabas.
Bulan depan kita turun lagi ye!

Yang menarik semasa larian tadi, ada sorg perempuan mat salleh tu siap lari sambil tolak stroller anak dia lagi.
Bukan stroller kosong.. tp memang ada anak dia dlm tu.
Laju juga dia lari.. awal2 dia dah potong kami
dan saya tak jumpa dia dah lepas tu..
sedangkan larian kami ni ada naik turun bukit.
Hebat! Semangat yang saya kagumi.

Di dalam larian hari ini, 16,500 orang peserta telah mengambil bahagian
Setiap peserta memilih kategori masing-masing
ada yang baru bermula, memilih untuk berlari dalam kategori Fun Run
ada yang mula maju setapak dengan menyertai kategori 10 km
ada yang mula menguasai track larian dan tahap stamina yang tinggi menyertai half marathon 21 km
dan ada yang mencapai tahap tertinggi dalam larian dengan menyertai full marathon 42 km
Kami memilih kategori berdasarkan kemampuan dan tahap pengalaman masing-masing.

Di dalam larian ini juga, kami sebenarnya bukan bertanding dengan peserta lain
tetapi kami bertanding dengan diri kami sendiri
mampukah kami berlari higga ke garisan penamat dengan selamat?
Mampukah kami mengekalkan prestasi?
Mampukah kami memperbaiki prestasi?
atau mampukah kami membuktikan yang kami boleh lakukan seperti mana peserta yang lain
sedangkan mereka lebih berusia, lebih kurus, lebih berisi, lebih rendah dari kami?

Begitulah juga yang saya nampak dalam perancangan kewangan kita
Kita tidak mengejar siapa lebih kaya dari siapa
Siapa lebih banyak simpanan dari siapa
Siapa lebih banyak rumah dari siapa
Siapa yang lebih bijak strateginya dari siapa
pasti azizi ali pun tak peduli kalau jumlah rumah yang dia miliki kurang dari Renesial Leong

tapi yang penting adalah di mana kedudukan kita dalam perancangan kewangan kita sendiri
Adakah sama dengan 2 tahun lepas?
adakah jumlah net worth kita meningkat? atau menurun?
cukupkah simpanan kita untuk membiayai perbelanjaan pelajaran anak2 kita nanti?
mampukah kita menamatkan usia kita tanpa menyusahkan sesiapa dan hidup selesa apabila bersara kelak?
berapa pula umur yang kita akan betul2 boleh bersara?

Setiap orang ada kedudukan kewangan kita sendiri
kita duduk dalam kategori yang kita pilih sendiri
dan setiap hari sebenarnya kita di dalam pertandingan dengan diri sendiri
bagaimana untuk mencapai garis penamat dengan selamat dan berjaya?
Itu yang penting.

Sebagaimana kami berlatih setiap minggu untuk mengekalkan stamina dan memperbaiki prestasi
seperti itulah juga orang yang ingin berjaya dalam perancangan kewangan perlu melabur dalam diri sendiri dahulu.

Sebagaimana kami tidak boleh membabi buta menyertai larian tanpa berlatih dahulu
sebegitu jugalah kita tidak boleh membuta tuli melabur dalam hartanah tanpa belajar terlebih dahulu.

Kerana halangan terbesar adalah diri kita sendiri
dan kerana faktor kejayaan terbesar adalah juga diri kita sendiri.

Nota: sedih tengok sesetengah orang yang rugi dalam pelaburan hartanah disebabkan mereka tidak tahu prosedur, kurang arif memilih lokasi dan percaya bulat-bulat kata2 org yang ingin mengambil kesempatan ke atas mereka....
Share:

pentingnya ada sistem sokongan yang bagus

penyewa2 rumah domain memang banyak karenah
terbaru, penyewa rumah adik saya dan penyewa tak sah yg lelaki di rumah saya tu komplen air-cond tak sejuk
terdahulu lampu rumah saya ada 3 biji tak boleh hidup

sebagai seorang yang sangat sibuk, chewah...
dan oleh kerana saya seorang tuan rumah wanita yang buat2 ayu.. (walaupun tak ayu pun..)
maka saya tidak dapat la nak servis air-cond dan baiki lampu sendiri
saya pandai baiki komputer je

maka apabila masalah begini muncul, alhamdulillah saya hanya perlu call electrician yang saya dah biasa sangat dengan dia
call bgtau apa masalah, bagi no tenant kat dier minta dier set appointment dengan tenant
kemudian saya bagi no dia pula pd tenant saya
kemudian bila kerja dah selesai, dia akan bgtau saya berapa cajnya
caj yang dikenakan tidak mahal dan boleh dipercayai
saya pun terus buat pindahan wang melalui perbankan internet.
menyenangkan kan.. saya tak perlu awasi kerja dia pun
tak perlu bertenggek tunggu dia siapkan kerja

jadi, sebagai pelabur hartanah yang berjaya dan akan berjaya, penting untuk kita ada sistem sokongan yang bagus
elecrician, plumber, locksmith yang dipercayai
dan sanggup datang membaiki tanpa banyak alasan
dengan harga yang berpatutan...

tapi setakat ni sistem sokongan saya belum lengkap lagi
saya belum ada tukang baiki peti ais / mesin basuh yang boleh dipercayai lagi
mungkin sebab masalah ni jarang berlaku kan...
dan juga belum jumpa locksmith yang boleh gantikan kunci sliding door rumah domain tu..
dengan harga yg berpatutan
sedang mencari.. projek bersama hazree nih...
kata locksmith di cyberjaya tu, pintu domain ni mmg problem..
kalau dah ganti pun , mungkin lagi setahun lebih boleh problem lagi.. haiyakkkk
Share:

Bakal penyewa domain



Lama tak update blog.
Saya bercuti ke Perak.. bermain air sepuas2nya dan melawat bekas kolej saya belajar dulu.
Maktab Sains Mara Trolak atau Kolej Yayasan Pelajaran Mara Trolak dah jadi Felda Residence Trolak sekarang.
saya stay satu malam di sana yg kebetulan di floor dan bangunan yang pernah menjadi asrama saya dulu.. Dublin Residential Hall atau nama sekarang Ixora 5.
memori seh...
insya allah, nanti saya upload sekeping dua gambar yg saya ambil di sana
sebab ada blog reader saya yg sebenarnya adalah senior saya.. iaitu blogger ojah dan 1-million-dollar...

Ok, balik pada tajuk.
Petang semalam saya berjumpa dengan bakal penyewa bilik untuk rumah Domain saya.
Orang filipina juga.. perempuan. Bekerja di DHL, cyberjaya.
Oleh kerana dua orang penyewa kazakh yang cantik tu dah keluar, maka itu la ada bilik kosong.
Tak sangka pula pengganti mereka ni pun seorang perempuan yang cantik juga...
(ehem.. ada lagi sesiapa yang nak jadi peneman saya kutip duit sewa pula ke lepas ni.?)

Dia nak pindah masuk sabtu ni tapi sewa bermula 1 hb depan.
takper la... free dua tiga malam je..
tapi oleh kerana gaji dia hanya pada hari jumaat, dia tak dapat bayar deposit lagi.
sebagai tanda setuju saya minta juga sedikit wang booking.
Dia bagi USD 100 dengan syarat saya pulangkan semula note USD 100 tu bila dia bayar penuh deposit jumaat nanti.
takde masalah...


Yang menariknya, dia kata dia baru je bulan ni kerja di Malaysia.
Baru datang Malaysia la.. dan belum ada rumah untuk tinggal lagi.
Nak tahu sementara tiada rumah ni dia stay di mana? Pullman Putrajaya Lakeside Putrajaya...
Hotel 5 star di putajaya... fullamak....!!
Ada lagi, dia bercerita, rupanya ada agency yang menguruskan permohonan pekerjaan expat dari Filipina ke Malaysia ni..
dan interview yang dijalankan hanya melalui telefon sahaja.
hm.. patutlah saya lihat ramai expat filipina di cyberjaya
begitu mudah mereka nak bekerja di sini rupanya.
Katanya, mereka suka bekerja di sini kerana faktor gaji yang lebih tinggi dan juga cukai yang lebih rendah.

So, berdasarkan latar belakangnya, saya harap penyewa cantik yang baru ni tak memberi masalah.
Saya sudah beritahu dia, apa hal.. nak bayar sewa ke.. bayar bil ke.. deal dgn penyewa filipina lama saya tu. Dia ketua rumah.

Share:

saya budak baru belajar


result sudah keluar.. alhamdulillah lulus semua subjek.
termasuk subjek intellectual property law 1 yg sangat susah itu.
lulus dengan jayanya setelah bertugkus-lumus membaca, memahami, menyusun semula isi-isi penting dan membuat nota sendiri berasaskan konsep "IP law for dummies"..
saya la 'dummies' yg dimaksudkan tu..
tp alhamdulillah berkat nota dummies tu, dummy ni lulus dengan jayanya
cuma kurang puas hati dengan law of association.. memang teruk saya jawab soalan part c haritu..
apa boleh buat, tu je rezekinya...
tapi kesimpulannya, saya tetap bersyukur sebab lulus semuanya...

sepertimana yg saya selalu tulis di sini, saya ni masih belajar
saya masih belajar utk menjadi seorang pengamal undang2
saya masih belajar untuk menjadi pelabur hartanah
saya bukan azizi ali atau milan doshi
saya tulis blog ni bukan nak menunjuk pandai
saya tulis blog ni bukan nak mengajar sebenarnya

pada asalnya saya tulis blog ni sebab saya suka menulis
daripada saya merepek tulis pasal cerita tak de faedah, bershopping, jumpa kawan, mengumpat..
baik saya tulis apa yg saya suka utk rujukan saya sendiri

jujur saya katakan, saya tulis blog bukan bertujuan utk org baca.
saya tulis utk diri saya sdr..
cuma kalau ada pembaca berminat nak baca, saya alu2kan

oleh kerana saya baru belajar
saya bukan milan doshi yg dah terbukti jutawan melalui hartanah
maka janganlah percaya apa yg saya tulis bulat2
study sendiri pasal hartanah
dapatkan pengalaman tokoh2 terkenal yg dah pun menjadi jutawan
dan kemudian, sila buat perkiraan sendiri

cerita saya cuma cerita org yg sedang belajar
masih bertatih
kalau saya jatuh, saya bangun sendiri
kalau anda jatuh disebabkan apa yg saya tulis? maaf saya tak bertanggungjawab
sebab saya dah tulis dengan jelas disclaimer atau penafian saya
blog ni cuma utk perkongsian pengetahuan dan pengalaman sahaja

cuma prinsip asas yg saya pegang dlm pelaburan hartanah ni adalah prinsip yg diajar oleh azizi ali, renesial leong dan milan doshi
dan sedikit mula sedikit ajaran dr peter yee
tp aplikasinya dah tentu tidak sebijik2 sama

maka jika anda nak memulakan langkah dlm hartanah
jgn belajar dr saya
jgn belajar dr org yg dia sendiri goyah nilai pelaburannya
belajarla dr tokoh yg dah menjadi jutawan dlm bidang ini
belajar lah dr mereka 4 org yg saya sebut ini
pastikan anda baca buku2 mereka dan hadir seminar mereka
lakukan apa yg mereka ajar
elakkan apa yg mereka tidak galakkan
insya allah anda akan berjaya

p/s: belajar IP law dari Professor Dr Lim Heng Gee, tokoh IP terkemuka di Malaysia memberikan kejayaan saya dlm peperiksaan IP law 1 ini...
begitu juga hasilnya bila belajar constitutional law dengan Prof Emeritus Dr Shad Saleem Faruqi, tokoh undang2 perlembagaan yg terhebat dan pakar rujuk terkemuka di malaysia
alhamdulillah...
terima kasih Prof Lim dan Prof Shad
(nota yg bersepah kat belah2 belakang dlm gambar tu nota org lain pulak...
bukan saya punya semua...
teh cameron 2 kotak tu pulak tiada kaitan dengan peperiksaan.. hehehe)
Share:

how to get 100% loan?

I plan to buy a property of rm200K++ but i dont have a lot of cash to pay the deposit. Is it possible to get 100% loan?

hm.. i think today i want to share the answer for this question.

The answer depends whether it is a subsale unit or a new project.

If it is Subsale:

For subsale unit, anyhow, you need to pay the 10% deposit that is rm20K. if you dont have enough, try borrow from your father, mother, siblings, friend who trust you or even your boss. Promise them to pay them within 6 months - 9 months after your loan disbursed.

Then, you need to find a property offered below market value. let say you find a property to be sold at 180K but market value 200K
then if the seller agree, mark up the price in the snp to be higher as long as not higher than market value
So let say we put 200K in snp and you pay rm20K for the deposit.
then apply bank loan based on 200k price
90% loan from 200K = 180K loan
since the real price of the property is only 180K, this means you get 100% loan for the house.
However, since you already pay 20k, the balance to be paid to the seller is only 160K
So your lawyer will refund back the extra 2oK from the loan to you, minus the legal fee and stamp duty to be paid to them maybe about 4k- 5k, depending you get discount on the stamp duty or not.

but there are cases whereby buyer can kawtim with seller to pay less than 10%.
depends on how good your relationship with the seller or how desperate the seller to sell the property but dont have any other buyer except you.

For New Project:

It is possible since some developer offers rebates and discounts. Try get a project whereby the developer will put the price in the snp based on price before discount. Then you will get 90% loan from the undiscounted price.
then, after minus all the discounts and rebate, the 10% deposit will be almost covered.
At the end you will be required to only pay a small amount of deposit, depending on the package.
I have found projects which at the end you only need to pay rm2k for the deposit and that's all.

So, Malaysia Boleh, we also boleh to invest in property.
:)
Share:

“What I wouldn’t do to get a million Ringgit!” - StarProperty.my

Share:

selamat hari lahir kepada saya

selamat hari lahir kepada saya...
semoga saya bertambah berjaya, gembira, fokus dan mampu membuat keputusan terbaik utk diri saya dan keluarga saya...
syukur kepada Ilahi...

selamat hari lahir juga kepada semua yg lahir pada tarikh ini...
:)
Share:

kesudahan yang baik?

25 mei
dua orang penyewa kazakh masih belum bayar sewa dan ada tertunggak 3 bulan bil letrik, 3 bulan bil air dan 2 bulan bil streamyx.
sampaikan tnb minta tambahan cagaran rm360.
walaupun tenant filipina dan tenant lelaki tu boleh bayar bil untuk bahagian mereka, tapi pembayaran tersangkut juga kerana bahagian 2 orang tu belum bayar.
jangan harap la dua orang yg bayar ok ni nak dahulukan duit kan...

26 mei
bil letrik dipotong.
tenant filipina terpaksa call saya minta tolong sambungkan semula.
saya cakap saya boleh tolong tp minta dia transfer duit utk bayar bil letrik terkini.. sebab bil yang sebelum tu cuma antara dua org kazakh tu je

27 mei
saya ke pejabat tnb.
kena top up duit saya pulak sebab amaun kena bayar utk membolehkan bekalan disambung semula lebih dr bil terkini yg filipino tu kasi kat saya.
hampeh la...
terjejas bajet i nak joli di JB.. hehehe
maghrib, dpt sms dr salah sorg tenant kazakh tu..
ok, saya namakan kazakh 2
dia janji dia dan kazakh 1 akan bayar semua yg tertunggak termasuk bil2 yg tak terbayar tu sebelum 31 hb
minta saya kasi peluang lagi
saya sound gak dia.. dia dah menyusahkan semua orang
tp dlm hati, tgk boleh bayar ke tak sebelum 31hb

31hb mei
petang, duit takde masuk satu sen pun
saya sms kazakh 2 dan kazakh 1, ingatkan janji manis dia
sms yang saya hantar ke kazakh 1 dok pending satu hari... off hp kot..

1 jun
duit takde masuk...
saya sms kazakh2, minta mereka pindah keluar

2 jun
call kazakh yg lelaki tu (kazakh 3) minta dia keluar.
sekali dia kata kazakh 2 cakap kat dia nak masukkan duit ke akaun bank saya.
saya terus check akaun bank, mmg ada masuk sewa bulan lepas yang kazakh 3 dah beri ke kazakh 2 tu
so, kazakh 3 kata dia akan keluar hujung bulan jun seperti dijanjikan
sewa bulan jun ni dia akan bagi kat filipino dlm sehari dua ni
kemudian, dia juga beritahu saya yang kazakh 1 dan kazakh 2 dah pindah keluar..
barang semua dah clear

petang, saya ke sana
betul.. bilik dah kosong..
barang mereka yang tinggal cuma hanger je...
saya berbincang dengan filipino, berapa bayaran bil kazakh 1 dan 2 yg tertunggak.
kira punya kira, semuanya dalam rm77x... isk...
saya terpaksa bayar guna baki deposit mereka.. tp tolak siap2 la yg saya dah top up kat tnb tu.
kemudian, filipino pula kata, dier nak iklankan bilik kosong tu
sebab lepas ni kami buat agreement baru.. rumah untuk disewa antara saya dan dia sahaja.

hm... teringat hari mula2 kazakh 1 tengok rumah ni
masa tu rumah belum siap.. baru lepas cuci rumah
belum letak furniture, lampu belum pasang.
dia datang dgn kawan dier, lelaki, student mmu yg hensem.. ehem ehem..
masa tu nampak mereka ni berduit sebab tak nego harga sewa pun
direct terus nak bayar deposit
dan tak cerewet tentang furnishing
siapa sangka jadi mcmni kan...

melihat mereka keluar dengan cara baik.. kemaskan bilik.. tinggalkan kunci...
jauh hati saya, sedih juga keadaan ini...
tapi apa boleh buat, saya tak sanggup tanggung risiko kalau saya bagi tempoh masa lagi sebulan

saya mahu jadi pelabur hartanah yg bijak
tapi saya juga tak mahu buta mata kerana wang
harap kesudahan ini kesudahan yg baik untuk semua
Share:

cuti-cuti malaysia ke johor bahru


weekend baru2 ni saya berjalan-jalan ke JB
dengan partner domain neocyber saya, si mazni
oleh kerana mazni ada wedding dinner kena attend pd sabtu mlm ahad, jadi kami pergi Jb tak lama.
2 mlm je di sana...
hari jumaat all out berjalan-jalan.

tipu besar sangat kalau saya kata saya tak pernah ke JB
saya biasa ke sana.
saya ada 2 makcik dan sepupu di sana..
dan juga dulu saya selalu outstation ke sana.. semasa bekerja di pejabat lama dulu.

tapi untuk pergi bercuti semata-mata dengan kawan di JB, ni kali pertama.
seronok, relax..
kami melawat senibina menarik di sana, tengok wayang di city square, jalan-jalan cari makan mee rebus, lepak danga bay dan shopping baju yg kebetulan sale dan shopping ehem ehem...

hotel tempat kami stay tu walaupun namanya budget hotel tapi servis mcm 4 star.
bersih, siap dengan berus gigi dan sikat, servis housekeeping yg bagus dan dekat dengan pusat bandar.

ada rezeki, saya mau ke JB lagi
sebab saya pasti rindukan mee rebus itu lagi

ni gambar yg saya paling suka


Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog